STEMMER REPUBLIKANSK: Malik Obama kommer ikke til å stemme på halvbrorens partikollega, demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Han går heller for Donald Trump. Foto: Ben Curtis AP

Trump tar med seg Obamas halvbror til siste debatt

LAS VEGAS (VG) Til forrige debatt inviterte Donald Trump med seg fire kvinner som har anklaget Bill Clinton for seksuelle tilnærminger. Nå tar han med seg Barack Obamas halvbror.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er Malik Obama som selv bekrefter at han er invitert av Donald Trump (70) til å sitte i salen i under tredje og siste debatt mellom Trump og Hillary Clinton (68) i Las Vegas natt til torsdag norsk tid.

– Jeg er entusiastisk for å være på debatten. Trump kan gjøre Amerika gode igjen, sier Malik Obama i et intervju med New York Post.

Debatten kan du følge direkte i VGs valgstudio fra klokken 03.00 natt til torsdag.

Avisen har også fått en kommentar fra Trump:

– Jeg ser veldig frem til å møte og være sammen med Malik. Han har langt bedre forståelse enn sin bror.

Nyheten om invitasjonen kommer kun timer etter at Obama på en pressekonferanse ba Trump om å slutte å syte, med referanse til presidentkandidatens anklager om at valget er fikset – mot ham.

Obamas halvbror: – Jeg skal stemme på Trump

Misfornøyd med presidentbroren

Malik Obama fikk stor oppmerksomhet da han i juli sa at hans stemme går til den republikanske presidentkandidaten.

– Han appellerer til meg, og jeg synes han er jordnær og snakker fra hjertet. Han prøver ikke å være politisk korrekt, sier Malik Obama til Reuters i sommer.

Visepresident Biden: – Det Trump gjør er veldig farlig

I intervjuet sa han også at han er misfornøyd med halvbrorens lederskap. Dette til tross for at han var Baracks forlover da han giftet seg med sin kone Michelle, og han har besøkt sin tre år yngre og mektige halvbror i Det hvite hus.

GAMLE DAGER: Malik Obama viser frem et bilde av seg selv og Barack Obama. Foto: Karel Prinsloo AP

Malik Obama er amerikansk statsborger og er opprinnelig fra Kenya. Han har bodd i Washington D.C. siden 1985.
Under forrige debatt mellom Clinton og Trump, inviterte sistnevnte med seg fire kvinner som på 1990-tallet anklaget daværende president Bill Clinton for seksuelle tilnærminger av ulik grad. Den ene av dem beskylder eks-presidenten for voldtekt.

Først holdt Trump en pressekonferanse sammen med kvinnene, deretter sørget han for at kvinnene satt i salen under debatten – der også Bill Clinton satt.

Lest denne? Dette må til for at Trump skal vinne valget

Sliter med oppslutningen

VG er til stede i casinobyen, der debatten som det knyttes stor spenning til, går av stabelen på University of Nevada. På debattdagen er det kun 20 dager igjen til USA skal velge sin neste president.

Like etter klokken 02 i natt norsk tid landet Trump i sitt privatfly i Las Vegas – ett døgn før han og Clinton skal i ilden. Tirsdag holdt han to valgmøter for fulle hus i Colorado.

Donald Trump har slitt med oppslutningen i det siste, særlig etter videoopptaket der han snakker om å klå på kvinner. Ifølge tallknuser-nettstedet FiveThirthyEight har Trump per dags dato kun drøye 12 prosent sjanse til å vinne.

Så du denne? Kvinnene som har anklaget Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder