PÅ TALERSTOLEN: President Mahmoud Ahmadinejad kritiserte Vesten i talen sin i dag. Foto: Reuters/NTB Scanpix

PÅ TALERSTOLEN: President Mahmoud Ahmadinejad kritiserte Vesten i talen sin i dag. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Ahmadinejad anklager Vesten for å true Iran

Iran er truet av militære aksjoner fra «usiviliserte sionister», hevdet landets president Mahmoud Ahmadinejad fra FNs talerstol.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Truslene har som formål å tvinge Iran til å underkaste seg, ifølge presidenten.

- Uavbrutte trusler fra de usiviliserte sionistene om å gå til militære aksjoner mot vårt store land er et klart eksempel på den bitre virkelighet, sa han i talen til FNs hovedforsamling onsdag.

- Våpenkappløp og skremsler med atomvåpen og masseødeleggelsesvåpen fra de hegemoniske maktene er blitt rådende, hevdet han.

LES OGSÅ: USA boikotter FN-talen til Irans president

Protest

Representantene til både Israel og USA forlot salen under den 35 minutter lange talen. Ahmadinejad holdt seg imidlertid unna fiendtlige utfall mot Israel. Tidligere år har han kommet med uttalelser som har fått representanter fra en rekke land til å forlate salen i protest.

Den iranske presidenten kritiserte også vestlige land for den økonomiske krisen.

- Det å skape verdiløse papirer ved å øve innflytelse og kontroll over verdens økonomiske sentre, utgjør det største misbruket i historien og anses som en av de største årsakene til den verdensomspennende økonomiske krisen, sa han.

LES OGSÅ: Obama anklager Iran for å støtte diktator i Damaskus

Religion

Mye av talen handlet også om religion ved at han hyllet den snarlige ankomsten til den «ultimate frelseren».

- Gud den allmektige har lovet oss en mann av godhet, sa Ahmadinejad til de andre statslederne og føyde til at frelseren vil være en mann som elsker mennesker og rettferdighet, og som vil komme samtidig med Jesus.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder