- John jr. hadde selv skyld i styrten

John F. Kennedy jr. (38) omkom sammen med sin kone Carolyn Bessette (33) og svigerinnen Lauren (35) da småflyet han førte styrtet i havet i juli i fjor. Nå tyder alt på at han selv hadde skylden for ulykken.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Dermed vil det trolig koste den hardt ulykkesrammede Kennedy-klanen titalls millioner å unngå rettssak fra Bessette-klanen.

Nå ryktes det at John-Johns søster Caroline, som er Kennedy-klanens overhode sammen med onkel Ted, har tilbudt Bessette'ene 10 millioner dollar, vel 80 millioner kroner, for å holde saken unna rettssalen. Havner den der, kan det fort koste mer, mye mer, i tråd med amerikansk grådighetsjuss.

Manglet instrumenter

Etter nøyaktig syv måneders omhyggelig gransking av flyvraket, har FBI-etterforskerne og de tekniske ekspertene ikke funnet mekaniske feil ved John- Johns fly, melder den amerikanske nyhetskanalen Fox News. Ifølge Fox mener ekspertene at ulykken, som skjedde 17. juli i fjor, kort og godt skyldes Kennedys manglende erfaring bak spakene i flyet, av typen Piper Saratoga. Han fløy fra New Jersey i retning øya Martha's Vineyard i havet utenfor Boston nord for New York, der det var skumring og tåke.

John-John hadde ikke de nødvendige instrumenter, og heller ikke minimumsutdannelse for flyging under slike forhold, ble det meldt rett etter ulykken. En rekke andre og langt mer erfarne småflygere kansellerte sine turer i det samme området nettopp på grunn av forholdene denne kvelden.

Asken spredt på havet

Bessette-klanen har tidligere varslet søksmål mot Kennedy'ene, fordi både John-Johns kone Carolyn og hennes søster Lauren ble drept i ulykken. De to kvinnene ble funnet omkommet sammen med Kennedy jr. i og ved det knuste flyvraket, som lå på vel 40 meters dyp:

- Dersom etterforskernes konklusjon blir at ulykken skyldtes Kennedys manglende erfaring i cockpit, kan dette gi ammunisjon til Bessette- klanens kobbel av advokater. Kennedys aske, og asken etter kona Carolyn og svigerinnen Lauren, ble spredt utover Atlanteren fra akterdekket på den amerikanske destroyeren USS «Briscoe». Seremonien skjedde bare et par kilometer fra stedet der de tre styrtet i havet.

Det var John F. Kennedy jr. som selv hadde bedt om å bli bisatt på denne måten. Årsaken var at lille John-John ofte lekte med sin president-far, John F. Kennedy, nede ved havet, og siden seilte mye sammen med familien i området. Etter et visst press fra de mektige Kennedy'ene skal Bessette-familien ha gått med på at John-Johns kone ble bisatt sammen med ham. Da var det også vanskelig å skille de to søstrene i døden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder