BRENNER: Flere kjøretøy er satt i brann i voldsbølgen i Fortaleza og delstaten Ceará Foto: Alex GOMES / O Povo / AFP

Brasil setter inn soldater mot voldsbølge

Rundt 300 soldater er sendt til den brasilianske byen Fortaleza, som herjes av en bølge av voldelig kriminalitet, opplyser landets myndigheter.

uvakt@ntb.no

Soldatene skal patruljere i byen og i delstaten Ceará ved landets nordøstlige kyst, i et forsøk på å stanse de mange angrepene på butikker, banker og busser, melder BBC. Justisdepartementet beordret utplasseringen av soldater etter titalls angrep bare den siste uken.

les også

Sterke bilder fra innsiden av Brasils favela

Pluss content

Bølgen av angrep kommer som en protest mot nye og strengere tiltak i lokale fengsler, som i stor grad styres av kriminelle gjenger. Myndighetene har blokkert mobiltelefonsignaler til fengslene og avsluttet praksisen med å separere de innsatte basert på gjengtilhørighet.

Utplasseringen av soldater kommer bare dager etter at landets nye president, høyrepopulisten Jair Bolsonaro, ble tatt i ed. Bolsonaro skal ha rost tiltaket og kalte det «passende, raskt og effektivt».

les også

Trump til Bolsonaro: - USA er med deg

Ifølge myndighetene har butikker begynt å åpne igjen etter at soldatene kom til området, og bussene har gjenopptatt rutetrafikken – mens tre tungt bevæpnede soldater vokter hver buss.

Rundt 50 personer som påstås å ha tilknytning til volden er pågrepet. Ifølge World Prison brifing, sitter over 700.000 mennesker i fengsel i Brasil. Bare USA og Kina har flere innsatte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder