Politiet: Jake Thomas Patterson (21) lette etter rømte Jayme Closs (13) da han ble tatt

Jake Thomas Patterson (21) er siktet for å ha kidnappet Jayme Closs (13) og drept hennes foreldre. Closs rømte etter 88 dager i fangenskap.

13-åringen var sporløst forsvunnet i 88 dager før hun ble funnet på torsdag, i et skogholt utenfor byen Gordon i Wisconsin, USA. Det er 100 kilometer unna familiens hjem, hvor Denise (46) og James Closs (56) ble funnet skutt og drept i oktober.

Barron County-politiet holdt fredag kveld norsk tid en pressekonferanse med siste nytt i saken.

Politiet mener de kan ha funnet drapsvåpenet, en hagle, som også ble brukt til å skyte åpen døren på hjemmet til familien. Politiet opplyser at Jayme nå er gjenforent med sin gjenlevende familie og har det bra, etter forholdene.

– Etterforskningen viser på dette tidspunkt ikke noe tegn til at Patterson kjente noen i Closs’ hjem eller på noe tidspunkt hadde kontakt med noen i familien. Den mistenkte hadde intensjon om å kidnappe Jayme og gikk langt i å forberede seg på å ta henne, sier Chris Fitzgerald i Barron County-politiet på pressekonferansen.

KIDNAPPET: Jayme Closs (13) ble torsdag funnet etter å ha vært sporløst borte siden oktober. Foto: Barron County Sheriff’s departement

Politiet påpeker at han blant annet barberte seg på hodet for ikke å legge igjen spor på åstedet.

– Vet ikke hvordan hun kom seg ut av huset

Politiet har før nå ikke kunnet si noe om hva som skjedde med 13-åringen etter hun ble kidnappet og hvorfor hun ble tatt av Patterson.

Det kan de fortsatt ikke. Patterson hadde på et tidspunkt jobbet på samme fabrikk som Jaymes foreldre, men politiet mener de ikke kjente hverandre.

13-åringen hadde rømt mens 21-åringen var ute av huset, sier politiet. De tror han var ute og lette etter henne da han ble stoppet av en politipatrulje.

FUNNET HER: En politibil sperrer veien ved stedet hvor 13-åringen ble funnet torsdag. I dette området ligger huset hvor hun ble holdt fanget. Foto: KEREM YUCEL / AFP

– Han var ikke hjemme da hun rømte, men vi vet ikke hvor han var, sier Fitzgerald.

– Vi vet ikke hvordan hun kom seg ut av huset, sier han, og påpeker at etterforskerne i området har dårlig telefonforbindelse og vil gi mer informasjon på mandag.

– Jayme er helten i denne saken som hjalp oss med å løse saken, det er ingen tvil, sier Fitzgerald.

MASSIV LETEAKSJON: I flere måneder har lokale frivillige stilt opp for å lete etter 13-åringen. Dette bildet er fra oktober, nær hjembyen Barron. Foto: Jeff Baenen / TT NYHETSBYRÅN

21-åringen er ifølge politiet arbeidsledig og ikke tidligere straffedømt. Politiet sier de fant mer enn ett våpen i hjemmet hvor Jayme Closs skal ha blitt holdt fanget.

Hørte rop om hjelp

Torsdag kom en kvinne som var ute og gikk tur i skogen over den unge jenta. Jeanette Nutter forteller at hun var på tur med hunden da en barnestemme ropte om hjelp.

FANT HENNE: Jeanette Nutter var ute med hunden da hun hørte en barnestemme. Foto: KEREM YUCEL / AFP

les også

Jayme (13) er sporløst forsvunnet: Nye opplysninger om mystisk 911-samtale

Hun så deretter en jente som hastet nedover veien, ifølge avisen Milwaukee Journal Sentinel. Nutter beskriver jenta som tynn, med flokete hår og kledd i skitne klær og for store sko.

Politiet påpeker at hun ikke hadde gått langt fra mistenktes hus.

– Jeg gikk bort til henne, og hun tok tak i meg og fortalte hvem hun var, sier hun til avisen.

Nutter tok Closs med til et nabohus, og hamret på døren mens hun ropte: «Ring 911 nå!». Da politiet kom, ga 13-åringen en beskrivelse av 21-åringens bil. Han ble pågrepet i den kort tid etterpå.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder