UNDER ANGREP: Bilder fra hovedkvarteret til Libyas nasjonale oljeselskap etter at det ble hørt et kraftig smell utenfor. Foto: HANI AMARA / X03394

Oljehovedkvarter angrepet i Libya - gisler fanget i bygget

Hovedkvarteret til Libyas nasjonale oljeselskap (LNO) i Tripoli var under angrep mandag, melder lokale medier og øyenvitner.

Den libyske regjeringen bekrefter ifølge AP at stormet væpnede menn har stormet bygningen, og har tatt gisler.

Innenriksminister Abdul-Salam Ashour sier at seks menn sto bak angrepet mandag. Han sier at de frykter døde etter at det har blitt vekslet skudd mellom angriperne og bygningens sikkerhetsvakter.

– Våre styrker vil gå inn og redde gislene, sier han.

Ifølge Reuters ble det hørt et kraftig smell utenfor bygningen mandag morgen.

les også

Flere barn funnet kvalt i låst kjølevogn i Libya

– Under kontroll

Øyenvitner Reuters har vært i kontakt med forteller at det stiger røyk opp fra bygningen, som nå er omringet av sikkerhetsstyrker. Ifølge nyhetsbyrået er veiene rundt bygningen sperret av.

– Sikkerhetspersonellet ser etter væpnede menn i bygningen, men vår prioritet er å evakuere de sivile som er fanget inne, sier Ahmed Ben Salem, talsperson for al-Redaa, en bevæpnet gruppe som fungerer som Tripolis politistyrke, skriver AFP.

– Situasjonen er under kontroll, sier han.

Han gir ingen detaljer rundt identiteten til angriperne.

Skal være flere skadede

Det er foreløpig ikke klart hvem som står bak angrepet.

Al Jazeera skriver at det er flere skadede etter at mennene angivelig åpnet ild. Eksteriøret av bygningen er hovedsakelig av glass, og et vitne sier til avisen at flere skal være skadet av det knuste glasset.

Brannvesen og helsepersonell er på stedet. Ifølge vitner måtte sikkerhetspersonell knuse vinduer for at de ansatte skulle kunne flykte.

NØDETATER PÅ STEDET: Både ambulanse, politi og brannvesen var på stedet etter det angivelige angrepet. Foto: HANI AMARA / X03394

les også

Over 200 migranter druknet i Middelhavet på to dager

Oljenæring viktig for landet

Oljenæringen er ryggraden i landets økonomi, men kollapset etter opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

Oljeproduksjonen falt med mer enn to tredeler fra 1,6 millioner fat om dagen til under 500.000, og ulike militsgrupper har kjempet om kontroll over oljeanleggene.

les også

Libya sier nei til EUs plan om asylsentre

Salg av olje står for 90 prosent av statens inntekter og finansierer både lønninger i offentlig sektor og ulike subsidier.

En samlingsregjering med internasjonal støtte kontrollerer oljeinntektene i dag, men en rivaliserende regjering øst i landet har etablert sin egen sentralbank

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder