Foto: OLI SCARFF / AFP

Facebook og Twitter fjernet hundrevis av falske sider

Både Facebook og Twitter fjernet rundt 300 kontoer knyttet til koordinert manipulasjon - de fleste fra Iran.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Facebook opplyser at de har fjernet totalt 652 sider, grupper og kontoer fra Iran som sto bak koordinert manipulering. Det sier sjef for nettsikkerhet i Facebook, Nathaniel Gleicher i en blogg-oppdatering.

les også

Trump langer ut mot Twitter og Facebook

Ifølge Reuters har Twitter fjernet rundt 300 falske kontoer - de fleste av disse med bånd til Iran. Twitter sier kontoene er involvert i det de kaller koordinert manipulering. Kontoene skal ha promotert iransk propaganda, deriblant anti-saudiske-, anti-israelske- og pro-palestinske temaer.

Washington Post skriver at den villedende informasjonen var rettet mot publikum i mange land - Midtøsten, Latin-Amerika, Storbritannia og USA.

les også

Forvirret? Alt du må du vite for å forstå Trumps Russland-drama

Pluss content

Washington Post skriver at kampanjen går tilbake til 2011 og skal ha bånd til statlig iransk media, ifølge Facebook. WP skriver også at det skal gjelde hundrevis av kontoer, også på Facebooks søstermedium Instagram.

Facebook skal også ha slettet noen falske kontoer fra Russland, som ikke skal ha noe med de iranske kontoene å gjøre.

Facebook har lovet å slå ned på denne typen misbruk av den sosiale plattformen. Forrige måned kunngjorde selskapet at de hadde avdekket og fjernet 32 slike falske sider og kontoer.

les også

Makedonske «fake news-gudfedre» hevder de hjalp Trump med å vinne valget

Nyheten kommer samme dag USAs president Donald Trump sa at det er «veldig farlig» for sosiale medier-selskaper som Twitter og Facebook å kneble brukere.

I en serie med Twitter-meldinger hevdet Trump på lørdag at «sosiale medier diskriminerer republikanske og konservative stemmer». Han hevder blant annet at sosiale medier stenger kontoene til personer på høyresiden «samtidig som de ikke gjør noe med andre».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder