I SAKSA: Megakrokodillen satt i fella mandag.
I SAKSA: Megakrokodillen satt i fella mandag. Foto: NT Department of Tourism and Culture, AP

Megakrokodille gikk i fella nord i Australia

UTENRIKS

Den rekordstore krokodillen lot seg mandag friste av svinekjøttet som var lagt ut som åte, og tapte dermed en nærmere ti år lang kamp mot de lokale krokodillejegerne.

Publisert:

Således kunne krokodillejeger og skogvokter John Burke og teamet hans sette tidenes største fangst i Katherine-elven på CV’n.

– Vi har satt ut feller for ham som vi har sjekket i årevis, men han har rett og slett vært smartere enn oss, sier Burke til Katherine Times.

4,71 meter

Saltvannskrokodillen veier 600 kilo og er 4,71 meter lang, og dermed den største som noensinne er fanget i Katherine-elven. Han er blitt observert av lokale fiskere i årevis, men ingen har fått has på ham- inntil nå.

Beistet ble fanget 60 kilometer sør for byen Katherine i en av de store stålburene som brukes som feller.

– Når de er så store som dette, bedøver vi dem bare, slik at vi ikke risikerer å bli bitt, sier skogvokter Chris Heydon.

Krokodillen flyttes til en farm, så den ikke får muligheten til å nærme seg mennesker.

– Det ville bare tatt denne to eller tre dager å gå eller å svømme opp elven til Katherine, der det bor 11.000 mennesker, sier Burke.

188 saltvannskrokodiller er fanget i Nord-Australia så langt i år, skriver avisen.

– Vil være for seg selv

På grunn av størrelsen blir denne krokodillen trolig satt til utstilling. Store krokodiller blir sjelden brukt til avl, forklarer skogvokter Burke.

– De virkelig store er litt som en irriterende bestefar. De liker å være for seg selv og hvis du setter inn en hunn, blir hun bare spist opp.

Trass krokodillens størrelse, er den ikke den største som er fanget i Australia. I 1974 ble for eksempel en 6,4 meter lang krokodille fanget i et nett i Mary-elven i delstaten Queensland.

Psst!- Dette er området der den australske filmen Crocodile Dundee er spilt inn i. Men visste du at det fantes en «virkeligheten Crocodile Dundee»?

Her kan du lese mer om