SA UNNSKYLD: Den amerikanske presidenten Donald Trump unnskyldte seg overfor statsminister Theresa May etter det oppsiktsvekkende intervjuet i The Sun fredag.
SA UNNSKYLD: Den amerikanske presidenten Donald Trump unnskyldte seg overfor statsminister Theresa May etter det oppsiktsvekkende intervjuet i The Sun fredag. Foto: REUTERS/Hannah McKay

Trump: – Jeg sa unnskyld til May

UTENRIKS

USAs president Donald Trump sier Theresa May er en glimrende kvinne og avviser at han har kritisert henne.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 13.07.18 21:34

– Jeg vil si unnskyld til deg, sa jeg da jeg møtte henne. Hun sa: «Ikke bekymre deg for det, det er bare pressen», fortalte Trump da han sammen med May møtte pressen i hagen til statsministerens landsted Chequers fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Trump om May-angrepet: - Fake news

Trump fortalte at han sa mange flotte ting om May i det oppsiktsvekkende The Sun-intervjuet som ble publisert fredag. Trump sier at han skulle ønske det hadde vært overskriften.

– Jeg synes hun er en glimrende kvinne, og jeg synes hun gjør en glimrende jobb, sa Trump.

– Ok for meg

Opptakten til møtet mellom Trump og May ble dominert av The Sun-intervjuet, der den amerikanske presidenten kom med krass kritikk av Mays brexit-plan og forhandlingsevner. I hagen på Chequers var tonen langt mildere, også når det gjaldt brexit.

LES OGSÅ: Trumps mange ansikter forvirrer NATO

– Jeg vet ikke hva dere kommer til gjøre, bare dere gjør noe. Hva enn Storbritannia gjør etter EU, er ok for meg, sa Trump, som påpekte at han ser fram til å lande en stor handelsavtale med Storbritannias framtidige forhold til EU er avklart.

I intervjuet hadde Trump til forskjell advart om at Mays brexit-plan «sannsynligvis vil bety slutten på omfattende handelsforbindelser med USA

På direkte spørsmål fra pressen om han hadde gjort en helomvending, svarte Trump:

– Jeg kritiserte ikke statsministeren. Det kalles falske nyheter, sa presidenten, som også framholdt at «the special relationship» – uttrykket som karakteriserer båndene mellom USA og Storbritannia – aldri har vært bedre.

1 av 7 KLAUDIA LECH, VG

Tusenvis demonstrerer

Fredag kveld var Trump i Windsor Castle for å drikke te med dronning Elizabeth. Samtidig var flere titall tusen samlet i London for å vise sin motstand mot den amerikanske presidenten. Også tidligere på dagen ble det holdt en større protestmarsj mot Trump i byen.

Her kan du lese mer om