ÅSTED: Natt til lørdag fikk politiet i Malmö i Sverige om at en mindreårig jente hadde blitt gruppevoldtatt av flere gjerningsmenn ved denne lekeplassen i Sofielund. Ingen er pågrepet i saken. Foto: Aftonbladet

Malmö rammes av overfallsvoldtekter

I løpet av én måned har politiet i Malmö i Sverige fått tre overfallsvoldtekter på bordet. Nå advares byens innbyggere om å gå alene i mørket.

Publisert:

– Disse predatorene sikter seg inn på ensomme kvinner som går ute alene. Jeg vil si at man bør være ekstra forsiktig og kanskje ikke gå alene ute, men heller gå sammen to og to eller i grupper, sier gruppesjef Anders Nilsson ved avdelingen for vold i nære relasjoner i Malmö-politiet til SVT Nyheter Skåne.

Natt til lørdag fikk politiet i Malmö melding om den tredje overfallsvoldtekten siden november. Denne gangen var det en mindreårig jente som skal ha blitt voldtatt av flere menn på en lekeplass i bydelen Sofielund.

– Overgrepet mot 17-åringen tyder på en spesiell hensynsløshet og mishandling, sier indrebefal Mats Attin SVT.

Fellestrekk

Alle de tre overfallsvoldtektene den siste måneden har flere likhetstrekk: De har skjedd utendørs i nærheten av grøntområder og lekeplasser. Og de har skjedd om natten.

Politiet har sikret seg DNA-spor fra den siste saken i helgen, og det er ventet at resultatet fra DNA-analysene vil foreligge i løpet av romjulen.

– Det er snakk om mer enn én gjerningsmann, og vi forsøker å legge et puslespill mens vi venter på svar fra analysene av DNA-spor, sier Nilsson.

Flere nyheter fra Sverige: Skjerper sikkerheten etter brannangrep mot synagoge

– Avskyelig

Politiet har også sikret seg bilder fra overvåkningskameraer i området ved den aktuelle lekeplassen, og innledende undersøkelser av materialet kan tyde på at en eller flere av gjerningspersonene har blitt fanget opp på film.

– Det er en avskyelig forbrytelse, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å oppklare den. Det er generelt uvanlig med flere gjerningspersoner i en voldtektssak, sier Nilsson.

Etterforskerne har mottatt en rekke tips fra publikum, som undersøkes nærmere. Politisjefen utelukker heller ikke at det er en sammenheng mellom de tre overfallsvoldtektene.

– Likhetene er naturligvis noe vi ser på, men det er for tidlig å dra noen paralleller, sier han.

I august: Tre skutt i Malmö - åpnet ild i folkemengde

– Man har virkelig passert en grense

Politisjefen ønsker ikke å svare på spørsmål om de har konkrete beskrivelser av gjerningspersonene som er på frifot.

– Vi har noe informasjon, men av spaningstekniske undersøkelser, så kommer vi ikke til å gå ut med det før alt er bekreftet. Vi vil ikke påvirke vitner, sier Nilsson.

Indrebefal Mats Attin har jobbet i politiet i en årrekke.

– Men vi har ikke vært med på noe lignende tidligere. Man har virkelig passert en grense. Drømmen er at vi finner øyenvitner som har sett episodene eller gjerningsmennene før eller etter ugjerningene, sier Attin.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder