STORBESLAG: Kokainen var skjult i 16 kofferter og ble funnet i et tilbygg til den russiske ambassaden. Foto: Argentine Ministry of Security via AP

Fant 400 kilo kokain på den russiske ambassaden i Argentina

En tidligere russisk diplomat og en argentinsk politimann er blant de som er pågrepet etter storbeslaget.

  • NTB
Publisert:

Argentinsk politi ble tipset om narkotikafunnet av den russiske ambassadøren i Buenos Aires i desember 2016, men først på en pressekonferanse torsdag ble saken kjent for offentligheten.

les også

Pensjonister tatt med 100 kilo hasj i Bergen

I tiden etter funnet har russisk og argentinsk politi samarbeidet om en hemmelig aksjon hvor de mener å ha avslørt narkoligaen som sto bak. Kokainpartiet har en markedsverdi på nærmere 500 millioner kroner og ble funnet i et tilbygg til ambassaden.

FUNNET HER: Kokainen ble funnet i et tilbygg til den russiske ambassaden i Buenos Aires. Foto: MARTIN ACOSTA / X02600

– En gjeng narkokriminelle prøvde å bruke den diplomatiske frakttjenesten til den russiske ambassaden til å sende narkotikaen til Europa, sa Argentinas sikkerhetsminister Patricia Bullrich på pressekonferansen.

les også

Kvinnene kom med toget og bar på ketchupflasker med heroin

En tidligere russisk diplomat og en argentinsk politimann er blant fem pågrepne i saken. To ble pågrepet i Argentina og tre i Russland, etter at politiet i de to landene lurte smuglerne.

– Kokainen ble erstattet med mel og overvåkingsutstyr ble installert for å overvåke leveransen av de 16 koffertene med narkotika, sa Bullrich.

STORE VERDIER: Kokainpartiet har en markedsverdi på nærmere 500 millioner kroner Foto: Argentine Ministry of Security via Reuters

Narkopartiet skulle etter planen til Russland – og sannsynligvis også til Tyskland, hvor den mistenkte hovedmannen i narkoligaen bor.

les også

Konservative Iran rammet av narkotikaepidemi

– Vi tror at tysk politi får arrestert denne rømlingen, sa Bullrich.

Hun opplyste at russiske sikkerhetsagenter har vært i Argentina ved tre anledninger for å hjelpe til under etterforskningen.

I 2017 var kokainbeslagene i Norge de høyeste på ti år: Slik er stoffets voldelige ferd til det norske markedet

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder