RASENDE: På Facebook-siden til selskapet som samarbeider med selskapet som sparket Marte Deborah Dalelv (24) etter voldtektsanmeldelsen strømmet det kraftige reaksjoner inn hvert minutt. Foto: Facebook/Mattis Sandblad.

Fjernet Facebook-side etter klagestorm

Hatmeldinger strømmet inn på Facebook-siden til firmaet som sparket Marte Deborah Dalelv (24) etter voldtektsanmeldelsen.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over seks år gammel

Etter at Dalelv anmeldte en kollega for voldtekt i Dubai ble hun dømt til 16 måneder i fengsel, og fikk sparken fra Al Mana Interiors.

- Som du vet er din ufine oppførsel i denne saken i direkte strid med selskapets regler, står det i oppsigelsesbrevet.

VG har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med selskapet uten hell.

Saken har skapt sterke reaksjoner, og på Facebook-siden til «The One Total Home Experience», strømmet rasende hatmeldinger inn hvert minutt. Siden er senere gjort inaktiv.

Al Mana Interior samarbeider med The One Total Home Experience.

- The One planet hvor de ansatte behandles som dritt, står det i kommentarfeltet.

En annen skriver at selskapet gjør dem kvalme.

- Skam dere for å støtte seksuell vold mot kvinner. Kvalmt!

- Kyniske idioter. Håper dere går konkurs!, skriver en annen.

Det var på en tur for «The One»-ansatte til Dubai at voldtekten Marte valgte å anmelde fant sted, ifølge Martes opplysninger.

- Skam dere for at dere ikke hjalp deres ansatte Marte. Dere sparket henne for å ha blitt voldtatt i stedet for å hjelpe henne. Hvorfor? Nordmenn er så sinte på dere, og deres uakseptable behandling av Marte, står det i kommentarfeltet.

- Jeg føler ikke annet enn avsky for deres firma og landet hun er i. Drittsted, skriver en annen.

Upassende oppførsel

«Ditt arbeidsforhold ... er avsluttet for mislighold og brudd på dine ansattplikter», står det i brevet datert 9. april i år, en drøy måned etter at Marte Dalelv (24) gikk til politiet i Dubai og fortalte at hun hadde blitt voldtatt av en kollega.

«Arbeidsforholdet ditt er avsluttet på grunn av uakseptabel og upassende oppførsel på din siste arbeidstur til Dubai, noe som resulterte i arrestasjon av politiet i De forente arabiske emirater», står det videre i brevet, som er signert administrerende direktør i firmaet Al Mana Interiors.

Ble bedt om å si det var frivillig.

- De to første dagene etter anmeldelsen, hadde jeg kontakt med dem. De ba meg om å megle med politiet og si at det var frivillig sex, slik at saken kanskje kunne bli henlagt, sier Marte til VG.

I tillegg ble ikke familien varslet da hun ble satt i arresten etter voldtekten og først slapp ut etter fire dager.

- Firmaet hun jobbet for hadde ikke informert oss før Marte ringte selv. Det er det ingen tilgivelse for, sier stefar Torgeir Furesund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder