I SIKKERHET: Syriske og afghanske flyktninger hjelpes i land av frivillige etter at båten deres sank hundre meter fra den greske øya Lesbos søndag. Det samme skjedde utenfor øya Farmakonisi lenger sør - der druknet 28 flyktninger. Foto: Alkis Konstantinidis , Reuters

Ny flyktningtragedie: Minst 34 mennesker druknet

Et spedbarn er blant de 34 flyktningene som har druknet i en ny tragedie i farvannene mellom Tyrkia og Hellas, opplyser den greske kystvakten.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Over 125 flyktninger og migranter var om bord i den fullastede gummibåten da den kantret utenfor den greske øya Farmakonisi søndag.

68 av dem som var om bord ble berget av kystvakten, mens 29 andre greide å svømme i land ved egen hjelp.

Samtidig fortsetter den greske kystvakten fortsetter letingen etter fire andre barn som er savnet etter at en annen båt kantret utenfor øya Samos lørdag.

Fire flyktningeungdommer forteller: «Dette er alt jeg eier»

Fransk konsul solgte båter

Å selge båter og redningsvester til de mange flyktningene og migrantene som vil krysse havet og ta seg til Hellas, har blitt en lukrativ forretning for mange langs den sørvestre kysten av Tyrkia.

En av dem har vist seg å være Frankrikes honorære konsul i Bodrum, Francoise Olcay. Hun driver en båtforretning i den populære tyrkiske feriebyen, der TV-stasjonen France 2 i skjul filmet hvordan hun utstyrte båtflyktninger før ferden over Middelhavet.

Utenfor butikken hang det franske flagget, og ved siden av døren sto skiltet som viste at hun var Frankrikes honorære konsul i Bodrum. Det er hun ikke lenger

Grafikk: Landene som tar imot flest flyktninger

Sparket

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius ga henne fredag sparken, opplyser en talsmann for ham, Romain Nadal.

Olcay nekter ikke for at hun selger gummibåter og redningsvester til båtflyktninger, men hevder at tyrkiske myndigheter også er involvert.

På spørsmål om hvorfor hun ikke stanser salget, sier hun at andre da raskt vil overta det lukrative markedet.

Full oversikt: Flyktningkrisen anno 2015

I søkelyset

Bodrum kom i verdens søkelys tidligere i måneden, etter det hjerteskjærende bildet av den tre år gamle syriske gutten Alan Kurdi på en strand på den greske øya Kos.

Ghalib, den fem år gamle broren hans, og guttenes mor druknet sammen med ni andre flyktninger da båten deres kantret under overfarten fra Bodrum.

Faren har tidligere fortalt hvordan han kjempet en desperat kamp for å redde barna sine.

Les også: Hevder Alans far førte ulykkesbåten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder