DREPTE STEFAREN: Amerikanske Brad Lee Davis, som var tiltalt for å ha drept sin egen stefar på en relativt uvanlig måte, må tilbringe de neste 30 årene bak murene. Foto:Handout,Reuters

Brad (35) dømt til 30 års fengsel for dødelig truserøsk

Brad Lee Davis kvalte sin stefar med et voldsomt truserøsk.
Nå er den amerikanske ekssoldaten dømt til 30 år i fengsel.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Det bisarre drapet skjedde i delstaten Oklahoma i 2013.

Davis har tidligere tilstått at han drepte stefaren Denver Lee St. Clair (58) med en såkalt «atomic wedgie», (truserøsk, journ.anm) og før helgen falt dommen i saken.

Amerikaneren ba dommeren om en ny sjanse og hevdet at han aldri mente å ta livet av 58-åringen, men til tross for det ble 35-åringen likevel dømt til 30 år i fengsel, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sett denne? Krigsveteran dømt til livstid for drap på «American Sniper»

Kranglet i fylla

Davis og stefaren skal ha drukket sammen på drapsnatten, men det oppsto en krangel da sistnevnte skal ha baksnakket kona, som også er moren til Davis. St.Clair skal blant annet ha fortalt stesønnen at han og moren var «verdiløse».

Kort tid senere skal ekssoldaten ha dyttet 58-åringen i bakken og slått han flere ganger, før han røsket undertøyet til stefaren over hodet hans og rundt halsen, noe som resulterte i at St. Clair ble kvalt til døde.

Obduksjonen av den avdøde viste at 58-åringen døde av kvelning og flere slag mot hodet.

Husker du?: Riksmannsfamilie drept - gjerningsmann tatt etter DNA-treff på pizza

Tok bilder av offeret

Ifølge britiske Daily Mail har Davis forklart politiet at drapet var et uhell og at han kun mente å ydmyke 58-åringen.

Denne forklaringen kjøpte ikke dommeren, som blant annet refererte til at 35-åringen tok flere bilder av offeret med sin mobiltelefon, hvor det går klart frem at stefaren slet med å puste.

STOR VG-SPESIAL: De siste 40 årene har 30 unge kvinner blitt funnet drept i Texas - les alt om drapene langs Interstate 45 her

Politiet, som beslagla Davis' telefon, fant blant annet flere bilder av 58-åringen liggende på stuegulvet, med undertøyet sitt tredd over hodet.

Davis skal også ha manipulert åstedet for å få det til å fremstå som dødsfallet skjedde etter en slåsskamp.

I ettertid har amerikaneren gitt uttrykk for at han angrer på det som han har gjort.

– Jeg har ingen god grunn som kan forklare dette. Alt jeg kan si er at jeg er lei meg og at jeg skammer meg over mine handlinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder