MISTET SØNNEN: Suha, moren til den drepte tenåringen Mohammed Abu Khudair, viser frem et bilde av sønnen i hjemmet sitt i Shuafat utenfor Jerusalem 2. juli. Foto:Ammar Awad,Reuters

Obduksjon: Palestinsk 16-åring ble brent levende

Drapet har utløst flere sammenstøt

Den palestinske 16-åringen som ble funnet drept i Vest-Jerusalem, ble brent levende, ifølge obduksjonsrapporten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Den direkte dødsårsaken var brannskader som følge av ild og komplikasjonene av dette, uttalte den palestinske tjenestemannen Mohammed Al-A'wewy lørdag.

Til det palestinske nyhetsbyrået Wafa opplyser tjenestemannen at brannstøv i den dødes luftveier viser at 16-åringen pustet inn dette mens han ble brent levende.

Obduksjonen er gjennomført av israelske leger, men også lederen for det palestinske rettsmedisinske instituttet deltok.

Mohammed Abu Khudair ble funnet drept i et skogholt i Vest-Jerusalem onsdag morgen. Fra palestinsk hold har det blitt hevdet at drapet på 16-åringen er hevn etter at trippeldrapet på tre israelske tenåringer ble kjent mandag denne uken.

To dager tidligere ble tre unge israelske bosettere fra Hebron på Vestbredden funnet drept om lag fem kilometer nord for byen. Den israelske regjeringen beskylder Hamas for å stå bak, og foreldrene til 16-åringen tror han har blitt utsatt for et hevnangrep.

Sammenstøt

Begravelsen for den palestinske gutten fredag ble fulgt av opptøyer og sammenstøt mellom demonstranter og politi både på det okkuperte Vestbredden, i Jerusalem og i tre byer i Israel med hovedsakelig arabisk befolkning. Uroen fortsatte natten gjennom.

SAMMENSTØT: Palestinske demonstranter løper vekk fra israelske soldater som bruker tåregass under sammenstøt i Jerusalem fredag, i kjølvannet av drapet på en 16 år gammel palestinsk gutt. Foto:Ammar Awad,Reuters

I byen Qalansuwa stanset demonstranter trafikken, angrep jødiske sjåfører og satte fyr på bilene deres, ifølge israelsk radio. Veien inn til byen var fortsatt stengt lørdag på grunn av uroen.

Egyptiske tjenestemenn jobber for å få på plass en våpenhvile mellom Hamas som har kontrollen på Gazastripen og Israel. Hamas skal ha sagt de ikke ønsker å trappe opp situasjonen.

Raketter

Likevel ble det natt til lørdag skutt en rakett og en granat mot Israel. Begge landet i åpent lende og angrepene førte ikke til noen ødeleggelser.

Fredag ble det skutt 18 raketter fra det palestinske området, mens Israel gjennomførte flere luftangrep og har skutt med artilleri mot det palestinske området.

Ifølge TV-stasjonen Kanal 10 er den israelske regjeringen splittet i spørsmålet om et passende svar på de palestinske rakettangrepene. Flere ministre, blant annet utenriksminister Avigdor Lieberman, ønsker et mer aggressivt militært angrep på Hamas, mens justisminister Tzipi Livni er blant dem som argumenterer mot dette. Statsminister Benjamin Netanyahu ser ut til å helle mot den moderate siden, ifølge TV-kanalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder