SKAL TIL USA: Baby 81s pass er klart etter at den fire måneder gamle gutten ble invitert til å delta i et amerikansk talkshow. Foto: Reuters

Baby 81 i amerikansk talkshow

(VG Nett) Den lille babyen fra Sri Lanka, som ble verdenskjent da åtte kvinner krevde foreldreretten etter flodbølgen, skal være med i et amerikansk talkshow.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Babyen var det 81. offeret som kom inn på sykehuset dagen da flodbølgekatastrofen rammet Sørøst-Asia. Hans heter egentlig Abhilasha.

Til Amerika
- Abhilasha tar oss med til Amerika. Dette er noe jeg ikke engang har drømt om, sa guttens far Murugupillai Jeyarajah til nyhetsbyrået.

Nå er bildet av den lille gutten på plass i morens pass som ifølge Reuters ble levert inn på immigrasjons-kontoret i Colombo fredag.

- Jeg vil dra for å se på landet først. Kanskje jeg en dag får sjansen til å sende barnet mitt dit så han kan utdanne seg der, sa faren som kan puste lettet ut etter at DNA-prøver har konstatert at han og hans kone er de ekte foreldrene.

Noen dager etter at Abhilasha ble reddet, hevdet åtte forskjellige kvinner at barnet var deres.Ved en episode skal paret som nå har fått bekreftet sin biologiske tilhørighet ha stormet inn på sykehuset og kranglet med legene for å få med seg babyen hjem.

Revet ut av morens armer

Moren til Abhilasha, Jenita, fortalte den dramatiske historien om hvordan tsunamien med voldsom kraft rev babyen ut av armene hennes da familiens lille hus ved vannkanten ble lagt i ruiner.

Alle papirene som kunne ha bidratt til å bevise at barnet faktisk var deres forsvant med vannmassene.

Faren skal ha truet med å ta sitt eget liv hvis han ikke fikk med barnet sitt hjem. Men nå er slektskapet bevist og alt er fryd og gammen. Neste stopp er Amerika.

BABY 81: Guttebabyen var den 81. pasienten som kom inn på Kalmunai Base Hospital 2. juledag og fikk derfor navnet Baby 81. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder