OVERSVØMT: Flere gater var fylt av vann i vyen Acapulco søndag. FOTO: JACOBO GARCIA/REUTERS

Minst 21 omkommet i to stormer i Mexico

Orkanen Ingrid og den tropiske stormen Manuel kom søndag fra hver sin side for å drukne Mexico i nedbør. Minst 21 mennesker er omkommet i dobbeltuværet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De to stormene satte sitt sterke preg på landet søndag. Elvene steg og broer ble ødelagt, men myndighetene frykter flere dødsfall og enda større ødeleggelser når orkanen Ingrid når selve kysten på den karibiske siden.

Stormen Manuel beveger seg så å si parallelt med Mexicos sørvestlige kyst med en hastighet på 15 kilometer i timen.

Tre personer omkom da de mistet kontrollen over bilen i uværet i Hidalgo lørdag, mens til sammen elleve mennesker døde i jordskred i Acapulco da bygninger og murer kollapset, opplyser myndighetene i delstaten Guerrero.

I tillegg er ytterligere to omkommet i jordskred i Guerrero, blant annet i delstatens hovedstad Chilpancingo.

I Acapulco sto vannet en meter høyt i noen av byens gater. Biler ble skylt bort, og veien til flyplassen ble stengt.

Karibiske siden

På motsatt kyst har myndighetene evakuert over 6000 mennesker som følge av at elvene Tecolutla og Panuco har gått over sine bredder. Minst 20 broer er skadd som følge av kraftig regn, og over 70 landsbysamfunn er isolerte. Orkanen Ingrid er ventet å nå land tidlig mandag morgen.

Tre personer døde søndag i et jordskred i Tlatlauquitec i delstaten Puebla, mens tre druknet i delstaten Hidalgo.

Oljeselskapet Pemex har evakuert tre plattformer i Mexicogolfen utenfor kysten av Tamaulipas, der det er ventet at Ingrid treffer land.

Ingrid har også ført til at flere byer har avlyst feiringen av uavhengighetsdagen når mexicanerne strømmer til byenes torg for å minnes det første ropet om opprør mot spanjolene i 1810.

DUGNAD: Innbyggerne i Chilpancingo prøver her å reparere en bro som ble ødelagt av stormene: FOTO: EDUARDO GUERRERO/AFP PHOTO

Uvanlig kombinasjon

Kombinasjonen av en tropisk storm på den ene kysten og en orkan på den andre er et sammentreff som aldri før har skjedd, ifølge sjefmeteorolog Juan Manuel Caballero.

Han sier det er den kombinasjonen som fører med seg så uvanlig store nedbørsmengder. Meteorologene spår at orkanen bringer med seg enorme nedbørsmengder.

- Det kraftige regnet vil trolig føre til livstruende flom og jordskred, lød meteorologenes varsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder