ÅTTE ÅR SIDEN: Den 10. januar 2008 ble 14 personer skadet etter turbulens om bord i et Air Canada-fly. Også da måtte flyet lande på flyplassen i Calgary. Dette flyet har ingenting med dagens hendelse å gjøre, men viser samme flyselskap og samme flyplass. Foto: Larry Macdougal , AP

21 flypassasjerer til behandling etter turbulens

Et Air Canada-fly på vei fra Shanghai til Toronto ble onsdag omdirigert til Calgary fordi mange passasjerer ble skadd i kraftig turbulens.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

15 ambulanser var på plass da flyet landet. Flere passasjerer måtte hentes ut av flyet på båre og i rullestoler og ble brakt ut til ventende ambulanser, melder CBC News.

21 passasjerer ble overført til sykehus fra flyplassen, åtte med ikke-livstruende skader, mens 13 ble sendt til observasjon, heter det i en melding fra Air Canada. CBC News melder at det var tre barn blant de skadde.

– Jeg hørte mange som skrek, slik du hører på en berg-og-dalbane, fortalte en av passasjerene om det som skjedde om bord i flyet. En annen fortalte at oksygenmaskene hadde blitt utløst.

– Det var litt skremmende, men mannskapet handlet veldig profesjonelt, sa Gord Murray, en annen av passasjerene som kom uskadd fra hendelsen.

Flyet hadde 332 passasjerer og et mannskap på 19 om bord. Det har ikke kommet meldinger om hva som forårsaket den kraftige turbulensen. Air Canada opplyser at hendelsen skal granskes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder