Emma Pardo Vidal (innfelt), reiste sammen med sin 12 år gamle datter Emma Solera Pardo, og sin 71 år gamle mor Emma Vidal Bardan. De tre generasjonene døde etter at dødsflyet styrtet i de Franske alper. Foto:JEAN-PAUL PELISSIER og Facebook,Reuters

Germanwings-styrten: Tre generasjoner fra samme familie døde - alle het Emma

Emma (12) skulle besøke broren sin i England, sammen med moren Emma Pardo Vidal, og bestemor Emma Vidal Bardan. De kom aldri frem.

  • Camilla Svennæs Bergland
  • Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens påtalemyndigheten arbeider intenst med å finne svar på hvorfor annenpiloten tok med seg 149 mennesker i døden, fortsetter flere detaljer om passasjerenes historie om bord på dødsflyet å bli kjent.

Nyhetsbyrået AP gjengir den sterke historien om Emma Solera Pardo (12), hennes mor; Emma Pardo Vidal (ukjent alder) og bestemor; Emma Vidal Bardan (71). De tre Emmaene var på vei til England for å møte broren til yngste Emma. Sammen skulle de på sightseeing før alle skulle dra hjem sammen.

De tre generasjonene tok Germanwings flight 9525 mot Düsseldorf der de skulle mellomlande, og så ta et fly videre mot England den 24. mars. De kom seg aldri videre. Like før klokken 11.00, sendte flyet ut et nødsignal over de franske alper. Senere ble det kjent at flyet hadde styrtet, og etter kort tid kom den franske presidenten François Hollande med beskjeden de pårørende fryktet; «Det er dessverre ingen overlevende».

Les også:Dødspiloten behandlet for selvmordstanker

– Mine tre kjære

– Det er ingenting som kan bli gjort eller sagt til meg som kan forandre tapene av mine tre kjære, forteller en tydelig preget Juan Pardo Yanez, til tvkanalen Cuatro.

Han mistet sin ekskone, sin eldste datter oge tt av sine barnebarn.

– Jeg kommer til å dra til stedet der de døde med alle mine barn, fortalte han.

Han takket samtidig for støtten han har fått i det lille lokalsamfunnet etter den tragiske flystyrten.

– Jeg liker å være positiv, og det jeg har fått ut av hele denne situasjonen er at folk er veldig gode, sier han.

Mer enn 400 venner og familie av datteren, moren og bestemoren var samlet for en privat seremoni i et kloster i Sant Cugat del Valles, en kommune rundt 5 km fra Barcelona.

Spesial:Dette er ofrene fra ulykkesflyet

– Ødelagt

Den yngste Emma gikk på en katolsk skole, rundt fem minutters gangavstand fra familiens leilighet i kommunen. Rektoren, Maria Reina Montoro, kunne bare komme på ett ord som beskrev hvordan hun taklet jentas død: «Ødelagt».

Både moren og den yngste Emma spilte tennis i nærheten.

Direktøren for tennisklubben roser den yngste Emmas pågangsmot.

– Det jeg vil trekke frem var holdningen hennes. Hun tok ikke nei for et svar, uttaler direktøren, Manus Navas til nyhetsbyrået.

Krevende arbeid

Av hensyn til at de pårørende ønsker svar forteller etterforskerne at de må være svært nøye med å dokumentere funn fra åstedet. Foto:Handout,

Fortsatt jobber redningsarbeiderne med å identifisere de 150 omkomne. Så langt skal man ha funnet DNA fra 78 ulike personer som må sammenlignes mot familiemedlemmer, skriver The Guardian. Arbeidet er svært krevende ettersom DNA og eiendeler er spredt utover et område på opp mot 300 meter

Et stort apparat er i gang med å identifisere ofrene fra ulykken. Det er anslått at arbeidet vil ta to til tre uker. Foto:Handout,

– 325 mennesker har allerede tatt turen til Seyne-les-Alpes, nær åstedet. Noen ønsker å komme tilbake, sier konsernsjef i Germanwings Oliver Wagner.

Bilder viser etterforskerne i gang med identifiseringen. Ingen kropper er funnet intakte. Så langt er rundt 400–600 kroppsdeler funnet.

Kan ta fire måneder

– Avhengig av hvor mange kroppsdeler som er funnet, vil arbeidet ta minst to måneder og opptil fire måneder, sier kriminaletterforsker François Daoust til nyhetsbyrået DPA.

Etterforskerne jobber under krevende forhold, da svært mange av kroppene er ille tilredt. Foto:Handout,

Basert på passasjerlistene er det kjent hvem de omkomne var, men arbeidet med å identifisere de ulike likene tar tid, ifølge NTB.

– Det er bedre å følge vitenskapens tempo enn å risikere å gjøre noen feil, sier Daoust.

VG snakket i forrige uke med leder for ID-gruppen i Kripos, Per Angel.

– Det er en jobb som medfører at kriminalteknikere nærmest må knegå stedet. Det er grunn til å tro at mange av kroppene er ille tilredt, sa han til VG i forrige uke.

Angel trakk frem at det i alle identifiseringssaker er viktig å gjøre en grundig jobb.

– Det er ekstremt viktig å dokumentere, ta bilder og nummerere alt man finner slik at de pårørende kan få svar. Vi vet at pårørende ofte ønsker detaljert informasjon, sier Angel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder