«WE WANT SWEDEN»: Det foregår dialog mellom flyktninger og politifolk i danske Rødby onsdag kveld. Ut fra det VGs reporter kan se står det «We want Sweden» og «We want journalist» på noen av plakatene. Foto: Frode Hansen , VG

Sverige vil ikke ta imot flyktninger fra Danmark

Sverige er ikke interessert i å ta imot de flyktningene som allerede er reist inn i Danmark, men som sier de ønsker seg til Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Avgjørelsen er bekreftet, skriver nyhetsbyrået Ritzau etter at Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg onsdag diskuterte flyktningproblematikken med sin svenske kollega, justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson.

Flyktninger nekter å forlate tog i Danmark: Vil videre til Sverige

Landene ble enige om å diskutere nærmere etter at Sverige varslet at landet ikke kan inngå en særavtale med Danmark om flyktninger, opplyser Johanssons pressetalsmann Erik Boman.

Samtidig opplyser utenriksminister John Kerry at USA vil ta imot flere syriske flyktninger, melder AFP.

Saken fortsetter under bildet.

«NOT DINMARK»: Flyktningene på toget holder opp lapper hvor de gir uttrykk for at de ikke ønsker å bli registert i Danmark. Foto: Frode Hansen , VG

Les også: Flyktninger vil gå fra Danmark til Sverige

Støjberg opplyste allerede tirsdag kveld at den svenske regjeringen avviser å inngå en særavtale om å ta imot hundrevis av flyktninger og migranter som de siste dagene har ankommet Danmark.

Det har ankommet flere hundre flyktninger til danske Rødby via ferge fra Tyskland. Onsdag formiddag løp plutselig en rekke flyktninger som siden natt til onsdag har nektet å komme ut av en togvogn i Rødby til skogs.

Bakgrunnen for rømmingen er trolig at flyktningene ikke ønsker å registre seg i Danmark, fordi de vil søke asyl i Sverige. Dersom de registreres på mottakssenteret i Rødby vil de også bli nødt til å få asylsøknaden behandlet i Danmark, i tråd med den internasjonale Dublin-avtalen.

Avtalen gjelder for EU-landene, samt Norge, Sveits, Island og Liechtenstein.

Les også: Flyktning i Malmö: – Vi flyktet fra politiet i København – de sparket

Dansk politi har rykket frem mot de 200 flyktningene som de siste timene har gått på veien fra Padborg mot grensebyen Kolding, melder Ekstra Bladet. Ifølge avisen er én pressefotograf anholdt, og flere journalister risikerer å havne i samme situasjon dersom de ikke fjerner seg.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder