E. coli-alarm i Danmark

Bakterier funnet i dansk kylling

UTENRIKS

Det er funnet resistente E. coli-bakterier i dansk kyllingkjøtt, opplyser danske matvaremyndigheter.

Publisert:

Bakteriene kan være farlige fordi de er resistente mot antibiotika, som er viktig i behandlingen av livstruende infeksjoner hos mennesker.

- Det er snakk om en særlig uønsket form for resistens som vi tidligere ikke har funnet i dansk kyllingkjøtt, sier seniorforsker Yvonne Agersø ved det danske Fødevareinstituttet.

Bakteriene av typen ESBL må ikke forveksles med de dødelige VTEC-colibakterinee, som har kostet flere titall mennesker livet i Europa.

Men bakterien er problematisk fordi den kan overføres til mennesker.

Bakterien ble funnet i hver fjerde av 200 avføringsprøver, mens litt under hver tiende prøve av kyllingkjøtt inneholdt bakterier. Likevel vil ikke danske matvaremyndigheter endre anbefalingene for bruk av kylling.

- Før vi kan vurdere om dette funnet utgjør en økt risiko for forbrukerne, er det behov for mer data, sier Agersø.

Her kan du lese mer om