DØDE I NATT: Lisa Coleman var dømt til døden for å ha sultet i hjel sønnen til kjæresten. I natt ble hun henrettet. Foto:TEXAS DEPARTMENT OF CRIMINAL JUSTICE,

Lisa Coleman (38) henrettet i natt

Dømt til døden for å ha sultet ihjel gutt (9)

NEW YORK  (VG) 38 år gamle Lisa Coleman fikk dødssprøyten i natt. Dermed er hun den sjette kvinnen som henrettes i Texas siden de gjeninnførte dødstraff i 1982.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Samtidig er hun den 517. personen som blir henrettet i delstaten siden gjeninnføringen, og den niende personen i Texas så langt i år. Henrettelsen startet klokken 01 norsk tid i Huntsville i Texas, og kort tid etterpå kom meldingen om at den var gjennomført.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble 38-åringen erklært død klokken 18.24 lokaltid, 12 minutter etter at hun fikk sprøytet den dødelige giften inn i blodårene.

Da VG var i kontakt med Texas Department of Criminal Justice tidligere denne uken, opplyste de at Coleman skulle få én dødelig dose av pentobarbital, slik rutinen er i delstaten.

Pentobarbital er en avlivningsvæske som også veterinærer bruker på dyr. Flere og flere delstater i USA bruker som det eneste medikamentet ved henrettelser – inkludert Texas.

VG+:Norske Heidi prøver å stoppe henrettelsen av Lisa (38) (krever innlogging)

Kraftig underernært

Det var 26. juli 2004 at politiet i Tarrant county i Texas fant ni år gamle Davontae Williams død i moren leilighet. Moren Marcella Williams bodde der sammen med sønnen og kjæresten Lisa Coleman.

ENGASJERTE SEG: Heidi Isabelle Moan (42) fra Kvinnherad forsøkte å stoppe henrettelsen. Foto:,PRIVAT

Da han døde, var niåringen kraftig underernært og obduksjonen viste at han veide bare 15,9 kilo. Det ble også funnet 250 kutt og sår på den utmagrede kroppen.

Både Marcella Williams og Lisa Coleman ble arrestert og siktet for å ha sultet niåringen over en lengre periode. De ble også anklaget for å ha slått, bundet og vanskjøttet ham.

Coleman hevdet at hun ikke hadde ment å sulte niåringen, og at hun hadde gitt ham næringsdrikker. To år senere, 22. juli 2006, ble hun dømt til døden i en rettssal i Fort Worth i Texas.

VG+:Henrettelsene som gikk galt (krever innlogging)

Moren fikk livstid

Guttens mor ble dømt i en separat rettssak samme år. Hun erkjente seg skylding i drap, men la mye av skylden over på kjæresten. Til forskjell fra Lisa Coleman, endte hun ikke på dødscelle, men fikk fengselsstraff på livstid.

VENNINNE: Debbie Ross besøkte Lisa Coleman i fengselet for noen uker siden. Foto: PRIVAT Foto:PRIVAT,

VG har tidligere skrevet om norske Heidi Isabelle Moan (42) fra Kvinnherad i Hordaland, som har engasjert seg sterkt i å få stoppet henrettelsen av Lisa Coleman. Hun har blant annet laget underskriftskampanje og brukt sosiale medier.

– Drapet på den lille gutten er uten tvil dypt tragisk, men for en stat å avlive dens borgere er ikke på noen måte rett, har Moan tidligere sagt.

VG har også vært i kontakt med en venninne av Coleman, Debbie Ross (62) fra Dallas. Hun besøkte Coleman siste gang i fengselet 23. august i år.

– På det tidspunktet var hun veldig håpefull om at hun skulle få en utsettelse. Uansett utfall så er hun en veldig spirituell dame og har funnet fred, sa Ross.

VG+:120 brev fra dødscellen(krever innlogging)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder