LYKKELIG: Sjømannsprest Gisle Meling i Dubai er glad for sakens utfall. Foto: GØRAN BOHLIN / KNUT IVAR JOHANSEN
LYKKELIG: Sjømannsprest Gisle Meling i Dubai er glad for sakens utfall. Foto: GØRAN BOHLIN / KNUT IVAR JOHANSEN

Sjømannspresten: - Jeg er en glad mann!

Publisert: Oppdatert: 25.07.13 11:48

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) Sjømannsprest Gisle Meling er på ferie i Norge, og er lykkelig over at saken nå har fått en løsning.

- Jeg er en glad mann! Vi er i grisgrendte strøk, men har fulgt med så godt vi kunne. Det tikka inn en melding nå. Dette er fantastisk for Marte, at hun nå får komme seg hjem, sier Meling, etter at Marte Deborah Dalelv ble benådet i Dubai mandag.

Han og kona har holdt tett kontakt med kontoret på sjømannskirken i Dubai mens de har vært på ferie de siste ukene. De har også snakket mye med Marte.

- Hun har fått godt med omsorg og oppmerksomhet der nede, sier Meling, som gleder seg til å treffe Marte.

Håper å treffe henne igjen

- Nå må hun få lov til å bestemme det selv, men vi er her og vil gjerne møtes. Hun kan jo ikke komme på besøk til oss i Dubai, men vi håper å få treffe henne, gi henne en god klem og uttrykke gleden over at dette fikk en slik løsning, sier han.

Sjømannspresten benytter anledningen til å takke norske myndigheter:

- Vi er veldig glade for at dette fant en løsning som det gjorde mellom norske myndigheter og lokale myndigheter i Dubai. Jeg vil rette en stor takk til utenriksminister Eide og Utenriksdepartementet, og også lokale myndigheter i Dubai. Vi skal jo bo i det landet fremover, så vi er glade for at de har vært villige til å gå i dialog, det tyder på gode relasjoner.

Ble dømt til 16 måneders fengsel

Grunnen til at han takker Barth Eide, er at han og Utenriksdepartementet har uttøvd press i saken, der Marte Deborah Dalelv anmeldte voldtekt, men ble selv dømt for falsk forklaring, sex utenfor ekteskapet, og for å ha drukket alkohol.

Eide: Emiren i Dubai fikk Marte benådet

Dommen - som hun fikk forrige tirsdag - var på 16 måneders fengsel. Hun ble også sparket fra sin jobb i interiørsselskapet The One.

Siden dommen har saken blitt omtalt i internasjonale medier, deriblant CNN, Huffington Post, Al-Jazeera, BBC og Daily Mail. Det var VG som først omtalte saken.

Denne artikkelen handler om