Joseph McStay (42), Summer McStay (45) og deres to sønner Gianni (4) og Joseph jr. (3) forsvant for snart fire år siden, i februar 2010. Foto: AP/San Diego Police Department

Joseph McStay (42), Summer McStay (45) og deres to sønner Gianni (4) og Joseph jr. (3) forsvant for snart fire år siden, i februar 2010. Foto: AP/San Diego Police Department

Mystisk likfunn var McStay-familien som forsvant i 2010

Sheriff: Vi etterforsker dette som fire drap

Broren: Gir oss trøst å vite at de ble funnet sammen

Politiet opplyser at de fire kroppene som ble funnet i ørkenen utenfor Victorville i California, er Joseph og Summer McStay og deres to sønner Gianni (4) og Joseph jr. (3).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De fire familiemedlemmene Joseph(40), Summer(43) og deres to sønner Gianni (4) og Joseph jr. (3) forsvant for snart fire år siden, i februar 2010.

På en pressekonferanse fredag bekrefter sheriffen i San Bernadino at de fire likene som ble funnet i San Bernadino-ørkenen mandag, er den savnede familien.

I to grunner graver lå det beinrester av to voksne og to barn. De to voksne er identifisert gjennom tannkort, mens etterlevningene av to små barn foreløpig ikke er fullt ut identifisert.

- Vi tror at dette er deres to sønner Gianni og Joseph jr., men må avvente DNA-svar før vi kan si dette helt sikkert, sier sheriff John McMahon på pressekonferansen.

- Dette var tidligere en savnetsak, nå etterforsker vi dette som fire drap.

Broren takket

Familiene til Joseph og Summer McStay var tilstede på pressekonferansen og Josephs bror Michael holdt et kort innlegg.

- Dette var ikke resultatet vi håpet på, men det gir oss mot å vite at de ble funnet på samme sted, og at de nå er på et bedre sted, sa en gråtkvalt Michael McStay.

Han takket for støtten og kjærligheten på vegne av familien.

- Vi skal finne den personen eller de personene som var ansvarlige. Sheriffen, FBI og jeg skal gjøre det om det så er det siste jeg gjør. Jeg må vite, slik at vi kan gå videre, sa broren.

Forsvant brått

McStay-familien forsvant fra sitt hjem i San Diego i februar 2010. Det var ingen tegn til vold eller innbrudd i huset, og både mat og familiens to hunder ble funnet i hjemmet. Familien skal ikke ha hatt økonomiske problemer og skal ha hatt mer enn 100.000 dollar i banken, skriver NBC Southern California.

Fire dager etter at familien forsvant ble bilen deres funnet ved et shoppingsenter i San Diego, nær grensen mot Mexico.

Etterforskerne slapp i september 2013 en kornete overvåkningsvideo av to barn og to voksne som krysser grensen, og som de antok kunne være McStay-familien.

San Diego Sheriff's Department slo dermed fast at familien frivillig dro til Mexico.

Drapsetterforskning

Politiet opplyste på fredagens pressekonferanse at de vil bruke store ressurser på drapsetterforskningen.

I ØRKENEN: Politi fra San Bernardino undersøker likfunnene i Mojave-ørkenen. Foto: Ap

- Vi skal bruke så store ressurser som nødvendig for å gi familien rettferdighet, sa sheriff John McMahon.

Politiet opplyste at de har få holdepunkter på hvor familien har oppholdt seg, eller hvorvidt de var i live etter 4. februar 2010.

- Overvåkningsvideoen viste en familie som matchet deres beskrivelse, men vi har foreløpig ingen andre holdepunkter på at de har oppholdt seg i Mexico.

Sheriffen ønsket ikke å gå ut med drapsårsaker.

- Jeg kan ikke si noe nærmere om drapsmetoden på dette tidspunktet. Men det ble gjort funn i graven som gir oss håp om å kunne finne personen som står bak udåden, sier McMahon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder