LEIDE HAN BILEN? Spansk politi har identifisert mannen som ifølge dem skal ha leid varebilen som ble brukt i terroren. Nå hevder Driss Oukabir at ID-papirene som lå i bilen var stjålet fra ham. Foto: Spansk politi

Ble knyttet til terrorbil: Hevder ID-papirene er stjålet

Mannen som politiet tror har leid varebilen, skal ha meldt seg selv til politiet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Spansk politi gikk torsdag ettermiddag ut med et bilde av mannen de først mente leide bilen som ble brukt i terroren i Barcelona.

Driss Oukabir har oppholdstillatelse i Spania, men er født i Marokko. Bilen ble ifølge avisen El Pais leid i den lille byen Santa Perpetua de Mogoda, 25 kilometer nord for Barcelona.

Det er ennå ikke sikkert om politiet mener han sto bak angrepet.

Avisen La Vanguardia siterer ordfører i Ripoll, Teresa Jorda, som sier at Driss Oukabir torsdag møtte opp på den lokale politistasjon, da han så bilde av seg selv i mediene etter angrepet. Han hevder ID-papirene hans er stjålet. Politiet undersøker nå hvorfor mannen ikke har anmeldt tyveriet før.

El Diario skriver at Driss nekter for noen befatning med terrorangrepet.

La Vanguardia melder at det nå undersøkes hvorvidt Driss Oukabirs lillebror kan være involvert i angrepet. Lillebroren skal være en 18 år gammel mann som er bosatt i Barcelona.

Kort tid etter at en varebil kjørte inn i et ukjent antall mennesker på paradegaten Las Ramblas i Barcelona, skal en gjerningsmann ha rømt fra stedet til fots.

Litt senere meldte lokale medier at væpnede menn hadde gått inn i en restaurant i nærheten. Dette viste seg å være feil.

Ved 20-tiden meldte politiet at minst en mistenkt er pågrepet etter terrorangrepet.

Sky News melder ved 21-tiden at en av gjerningsmennene skal være skutt og drept av politiet, ifølge lokale medier.

KAOS: Angrepet skjedde på Las Ramblas, midt i Barcelona, torsdag ettermiddag. Foto: Josep Lago AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder