POPULÆRT: Pokémon Go har tatt USA med storm, og sendte aksjekursen til Nintendo opp med ti prosent over natta etter lanseringen. Foto: Richard Vogel AP

Tenåringer lurte app-brukere i pokémon-ransfelle

Fire tenåringer brukte superpopulært mobilspill til å lure intetanende spillere i ransfelle i USA.

 • Eirik Røsvik

Artikkelen er over tre år gammel

Pokémon Go har blitt lansert med stor suksess i USA. I spillet kan du jakte på de berømte japanske 90-tallsfigurene Pikachu, Charmander og Bulbasaur i den virkelige verden, ved hjelp av mobilkameraet ditt.

Politiet i Australia: – Slutt å fange pokémon på stasjonen!

Mobilspillet sender folk til landemerker - eller pokestop - hvor ivrige pokémon-trenere bruker kameraet til å fange pokémon og få poke-baller. Når du har nådd et visst nivå kan du også møte andre spillere til pokémonkamp.

Mange av stedene som blir brukt som pokestop i mobilspillet ligger svært øde til. Det brukte fire oppfinnsomme ransmenn i tenårene i USA til sin fordel.

Les også: Innsatte brøt seg ut av fengselscellen – for å redde vakten

Flere pokémon-ran

Politiet i Missouri fikk i to-tida natt til søndag melding om et spesielt ran.

– Ved å bruke geolokasjons-funksjonen klarte ranerne å anslå hvor de intetanende ofrene sto og hvor alene de var, sier Bill Stringer i politiet til The Guardian.

– I spillet kan du også legge til et signal for å lure flere spillere til et pokestop. Det ser ut til at ranerne brukte appen til å finne folk som hang rundt på parkeringsplasser eller hvilken plass det nå var de var, sier en talsperson for politiet til avisen.

Kvittet seg med håndvåpen

Da politiet rykket ut til ransmeldingen natt til søndag fant de raskt fire ungdommer mellom 16 og 18 år i en svart BMW på en parkeringsplass.

Da politibetjenten gikk mot bilen prøvde de å kvitte seg med et håndvåpen.

Alle de fire ungdommene ble arrestert. Politiet mistenker at tenåringene står bak flere lignende ran i St Louis og St Charles.

Har du sett? Politijakt etter ku som stakk av fra Oslo-slakteri

Fant død person

I USA har det populære mobilspillet fått mye oppmerksomhet allerede før ranene i Missouri. I jakten på pokémon fikk nemlig 19 år gamle Shayla Wiggins fra Wyoming litt av en overraskelse da hun plutselig gikk på en død person.

– Jeg gikk mot broen da jeg oppdaget noe i vannet. Jeg måtte ta en ny titt, og forstod da at det var en død person, sier hun til den lokale TV-kanalen KTVQ.

Det er ikke bare i USA appen er populær. I Australia har flere overivrige Pokémon-trenere gått inn på en politistasjon i Darwin på jakt etter pokeballer.

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Pokémon Go
 3. USA
 4. Australia

Flere artikler

 1. Politiet i Australia: – Slutt å fange Pokemon på stasjonen!

 2. Skulle fange Pokémon - kjørte i feil kjøreretning

 3. Pluss content

  Her finner du Pokémon-figurer Slik får du raskt høy level Dette må du vite for å bli en Pokémon Go-vinner: Seks norske toppspilleres tips: Slik blir du best i Pokémon Go

 4. Gutter på Pokémon-jakt stoppet av politiet

 5. Pokémons og Pokemoms

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder