SVIDDE AV ÅSSIDE: Her holder brannvesenet i Boise på med slukningsarbeidet av åssiden den uheldige syklisten satte fyr på. Foto: BOISE FIRE DEPARTMENT

SVIDDE AV ÅSSIDE: Her holder brannvesenet i Boise på med slukningsarbeidet av åssiden den uheldige syklisten satte fyr på. Foto: BOISE FIRE DEPARTMENT Foto: ,

Syklist måtte på do – startet skogbrann

En terrengsyklist kjente naturen kalle under en tur i fjellene ved Boise i den amerikanske delstaten Idaho. Det fikk dramatiske konsekvenser.

Erik Haugen Aspaas
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da han var ferdig med nummer to, satte syklisten nemlig fyr på toalettpapiret – for å spare miljøet. Slik ble det ikke.

For den knusktørre vegetasjonen tok fyr og brannen spredte seg. Syklisten forsøkte forgjeves å slukke den, og til slutt sto 730 000 kvadratmeter i fyr og flamme.

Les også: Disse brødrene ble ekte brannhelter

– Vi var egentlig ganske heldige, for det var lite vind den dagen, sier Carrie Bilbao til CBS News.

Hun er talskvinne for Idahos føderale landområdeforvaltning og forteller videre til den amerikanske TV- og radiostasjonen at dette ikke er noe de ser hver dag. Naturlig nok.

– Det er nok bare én brann, som er startet på denne måten, hvert tiende år, sier hun.

Syklisten erkjente raskt at det var han som sto bak skogbrannen og fortalte etterforskerne at det å brenne toalettpapir i skogen var noe hans bestefar lærte ham. Brannmannskaper slukket for øvrig brannen i løpet av natten.

Les også: Her blåser ildkulen gjennom badelandet

Nå står han i fare for å få en bot på 250 amerikanske dollar, eller drøye 2000,- kroner for toalettbesøket. Ifølge Carrie Bilbao kan det være at han også må betale for slukningsarbeidet.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Flammene herjer i California

Hvert år er det, i gjennomsnitt, mer enn 73 000 skogbranner i USA.
Og nå herjer flammene i nærheten av vindistriktet Napa Valley i California.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dette bildet, fra torsdag 23. juli, viser brannen i California som truer 200 hjem i den amerikanske delstaten. Foto: AP Foto: ,

Amerikanske myndigheter fortalte først at brannen ble startet av en kollisjon mellom to kjøretøy onsdag. Men nå hersker det usikkerhet rundt hva som er årsaken til den massive skogbrannen, ifølge Los Angeles Times.

Slukningsarbeidet er heller ikke enkelt.

– Mannskapene våre må komme seg inn dit til fots. Enkelte ganger har vi også sett oss nødt til å frakte dem med helikopter, sier talskvinnen for California-brannvesenet Amy Head til L.A. Times.

Eieren av en pizzarestaurant som ligger i nærheten av brannsonen, Ralph Hux, forteller til avisen at han har pakket overlevelsesutstyr, samt familiens viktigste eiendeler for å være på den sikre siden.

– Det har vært knusk tørt her, sier han.

Et dusintall innbyggere i Cold Canyon, Mix Canyon og Quail Ridge er beordret til å evakuere. Området er avsidesliggende, med flere store eiendommer med hester og kveg

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder