UBESKRIVELIG: - Det er vanskelig å beskrive de grusomhetene som disse barna er blitt utsatt for, sier professor Alexis Jay som har utarbeidet sjokkrapporten Foto:Dave Higgens,Pa Photos

Sjokkrapport: Minst 1400 barn utsatt for overgrep i en engelsk by

Rystende offerskildringer

Politi og lokale myndigheter legger seg flate

Minst 1400 barn i den engelske byen Rotherham har i årene fra 1997 til 2013 vært offer for grove overgrep som voldtekt og menneskehandel. Og det er et forsiktig anslag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham, har det skjedd en kollektiv svikt fra kommunens ledelse, skriver professor Alexis Jay i rapporten, ifølge BBC:

**Toppledere har underspilt omfanget av det som er skjedd.

**Politiet i South Yorkshire har unnlatt å prioritere sakene.

Anslagene i rapporten sier at minst 1.400 barn under 16 år er blitt misbrukt gjennom årene. Noen av dem som er intervjuet sier de var redd for å bli beskyldt for rasisme siden flere av barna beskrev overgriperne som asiater. Andre var blitt fortalt av ledere at de skulle overse informasjonen de fikk av barna.

- Det er vanskelig å beskrive de grusomhetene som disse barna er blitt utsatt for, sier professor Alexis Jay.

–Voldtatt daglig

Samtidig begynner rystende historier fra jenter som skal ha vært utsatt for overgrepene å bli kjent.

En kvinne som nå er i 20-årene, sier til Sky News at hun ble voldtatt daglig over en periode på 4 år - noen ganger av opp til fem menn samtidig.

Hun meldte fra om overgrepene til politiet da hun var 13 år, i 2003, men ingenting skjedde.

Først da familien hennes flyttet da hun var 15, slapp hun fri fra de grusomme overgrepene, forteller kvinnen.

I dag bor hun igjen i Rotherham, og møter på sine overgripere på gaten.

–Det verste er å tenke på hvor mange andre de har misbrukt etter meg, sier kvinnen.

Hun forteller at hun ble slått dersom hun nektet å ha sex med mennene, og at de truet med å oppsøke henne hjemme og å voldta moren hennes dersom hun ikke adlød.

–Vi har sviktet

Rapporten avdekker at barn helt ned til 11 års alder skal ha blitt misbrukt og voldtatt av flere menn og senere sendt rundt til andre byer i England hvor nye menn skal ha utført de grusomste handlinger mot dem.

- Våre anslag er forsiktige, fremholder Jay.

GIKK: Lederen for byrådet i Rotherham, Roger Stone, trakk seg med umiddelbar virkning da rapporten ble kjent. Foto:Anna Gowthorpe,AP

I 2010 ble fem menn fensglet for seksuelle overgrep mot yngre jenter, samtidig som den nye rapporten slår fast at flere av ofrene ble behandlet forrakt av politiet.

- Vi har sviktet ofrene, medgir byens politimester Jason Harwin overfor BBC.

Det er ikke tatt avgjørelse om å disiplinærforfølge noen tjenestepersoner eller ledere for det som er skjedd, tross to tidligere lignende rapporter om tjenesteforsømmelse både i barnevernet og politiet.

Byrådslederen i Rotherham, Roger Stone, trakk seg umiddelbart etter at rapporten ble lagt frem.

–Som leder må jeg ta ansvar for de feil som er gjort opp gjennom historien, sa Stone, ifølge Guardian.

I juli i år gikk ordfører Barry Dodson av etter anklager om at han hadde misbrukt en 13 år gammel jente i 1987. Ordføreren kommenterte ikke anklagene, melder BBC.

Nestlederen i byrådet, Jahangir Akhtar, gikk av i 2013, etter anklager om at han kjente til et forhold mellom en jente og en mistenkt barneovergriper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder