UUUPS: Det var en uheldig turist som ikke kunne engelsk som endte opp på et tysk asylmottak. Verdt å nevne: Det er ikke turistene på bildet.
UUUPS: Det var en uheldig turist som ikke kunne engelsk som endte opp på et tysk asylmottak. Verdt å nevne: Det er ikke turistene på bildet. Foto: Michaela Rehle Reuters

Kinesisk turist endte opp på asylmottak

UTENRIKS

En kinesisk turist som forsøkte å anmelde en stjålet lommebok i Tyskland, fylte ut feil skjema og endte opp som flyktning i to uker.

Publisert:

Den 31 år gamle kinesiske turisten, kun kjent som Mr. L, var på ferie i Tyskland da han ble frastjålet lommeboken sin i Heidelberg, sør i landet. Han gikk til rådhuset, som han trodde var en politistasjon, og fylte ut et skjema.

Problemet er at 31-åringen kun snakker mandarin, og at han slett ikke anmeldte lommeboken sin stjålet. Han leverte i stedet inn en asylsøknad. Han ble så tatt med 360 kilometer til Dülmen, gitt mat og penger, slik tyske myndigheter gjør med andre asylsøkere.

– Han gjorde rett og slett det han ble bedt om, sier Christoph Schlütermann hos tyske Røde Kors til The Guardian.

Utrolige historier: Stein (70) skullo ro over atlanteren: Reddet i dramatisk aksjon

Tolv dager på campingseng

De tok så fingeravtrykket til mannen og ga ham en helsesjekk, men han tiltrakk seg oppmerksomheten til de som arbeidet der ettersom han var så velkledd. Men det tok altså nesten to uker fra han leverte inn asylsøknaden til misforståelsen ble rettet opp i.

– Han tilbrakte tolv dager fanget i vår byråkratiske jungel fordi vi ikke kunne kommunisere, Schlütermann.

VG-artikler: Flyktningkrisen i Europa

Tyske myndigheter oppdaget feilen takket være en kinesisk restaurant med ansatte som kunne oversette, og de innså at mannen vil reise videre på tur til Frankrike og Italia - ikke søke asyl.

– Han sa at Europa ikke var helt det han hadde forventet, sier Schlütermann og legger til:

– Hva hadde du forventet om du kom til Europa som turist og endte opp med å tilbringe tolv dager på en campingseng i et asylmottak?

Her kan du lese mer om