Børge Brende: Grusomme nyheter

PREGET: I januar var statsministe rErna Solberg i Paris for å delta på markeringen etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hedbo, her på en sammenkomst på presidentpalasset etter marsjen. Foto: Krister Sørbø , VG

Sterke reaksjoner fra norske politikere

Norske politikere er opprørt over at Paris igjen ble rammet av dramatiske terrorangrep.

  • Pål Ertzaas

Artikkelen er over fire år gammel

Utenriksminister Børge Brende har fulgt dramaet, og sendte i går kveld følgende melding:

– Grusomme nyheter fra # Paris. Mine tanker går til ofrene, deres familier og Frankrike. Demokratiet vil alltid overvinne terror.Vi står sammen

Til TV 2 utdyper han:

– Det er grusomme terrorhendelser som igjen har rammet Frankrike, våre tanker går til de som er rammet, til ofrene og deres familier, og til Frankrike. Det er sånn at dette kommer på toppen av alt det andre Frankrike har gjennomlevd de siste årene når det gjelder terror, og det er svært svært alvorlig, sier Brende.

Han mener de koordinerte angrepene viser at vi må forsterke arbeidet mot voldelig ekstremisme og terror. Han oppfordrer også nordmenn i Paris om å ta kontakt med familie og venner i Norge for å forsikre sin kjære om at de er i god behold.

– Solidaritet med Frankrike!

Statsminister Erna Solberg (H), som skal kommentere terrorangrepet klokken 13 i dagm, la i går kveld ut følgende melding på Twitter:

– Mine tanker går til dem som er berørt av angrepene, og det franske folk.

Til TV 2 fredag kveld sier hun at det er «forferdelige bilder» og et «voldsomt angrep, og sier hun først og fremst vil vise medfølelse med det franske folk.

FRANKRIKE-VENN: Ap-leder Jonas Gahr Støre har studert og bodd i Paris. Nå vil han vise solidaritet med det franske folk. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Mange partiledere og andre toppolitikere uttrykte sympati med Frankrike. Ap-leder Jonas Gahr Støre, som har studert og bodd i Paris, skriver både på fransk og norsk om angrepet:

– Sterk fordømmelse av terror og drap i Paris. Solidaritet med Frankrike!

Venstre-leder Trine Skei Grande skriver:

– Grusomt at Paris igjen rammes av terror. Omfanget er hjerteskjærende og våre tanker i dag går til alle berørte og ofrene.

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen:

– Uvirkelig ondskap i Paris. Min sympati og sorgfulle tanker til det franske folk. Frihet, Likhet og Brorskap skal vinne over terror og barbari.

KrF-leder Knut Arild Hareide:

– Dypt sjokkert over nyhetene fra Paris. Våre tanker går til alle de som er rammet.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad:

– Det som skjer i Paris er sjokkerende. Så mange liv har gått tapt. Så meningsløst.

Avtroppende SV-nestleder Bård Vegar Solhjell håpet i det lengste:

– Tenker på deg når eg legg meg # Paris Vil ikkje vakne til det verste.

Ap-nestleder Trond Giske:

Rystende nyheter fra Paris. Medfølelse går til alle som er rammet. Vi fordømmer terroren og viser solidaritet med Frankrike i tragedien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder