VOLDSOMT: Her, i tredje etasje, er den svært skadde leiligheten etter de voldsomme timelange trefningene mellom spesialstyrker og de mistenkte terroristene. Da selvmordsbomberen avfyrte bomben skadet vedkommende også veggene i leiligheten. Foto: Gonzalo Fuentes , Reuters

AFP: Selvmordsbomberen var ikke en kvinne

Den 26 år gamle kvinnen, Hasna Aitboulachen sprengte ikke seg selv i luften i politiaksjonen i Paris onsdag.

Øystein Larsen-Vonstett
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder blant andre nyhetsbyrået AFP. Ifølge flere medier sier nå anonyme politikilder at den 26 år gamle kvinnen skal være identifisert som en av de som ble skutt og drept i den voldsomme politiaksjonen.
Politikilden sier til det franske nyhetsbyrået at selvmordsbomberen var en mann.

Abdelhamid Abaaoud, som døde i eksplosjonen, regnes for å være hovdmannen bak fredagens grusome terrorangrep i Paris. Hasna Aitboulachen omtales som hans slektning.

Aksjonen mot leiligheten begynte grytidlig onsdag morgen, og varte i flere timer. Ifølge en video publisert i etterkant, roper politiet til Hasna Aitboulachen.

– Hvor er han, din kjæreste? Skal politiet ha ropt mot kvinnen under den dramatiske aksjonen i morgentimene.

Kvinnen skrek så to ganger: – Det er ikke min kjæreste!

Tidligere har det vært meldt at det skal ha vært to kvinner og en mann, Abaaoud, som ble drept under den voldsomme syv timer lange politiaksjonen hvor det skal ha blitt avfyrt i alt 5000 skudd mot leiligheten.

Nå melder blant annet tv-kanalen BFMTV at det skal dreie seg om Abaaoud, hans kusine Hasna Aitboulachen og en uidentifisert mann som sprengte seg selv i luften under angrepet.

Moren til den yngste terroristen: Var bekymret

Rask radikalisering

Ifølge avisen Le Figaro skal det være politiets overvåkning av den 26 år gamle kvinnen, Hasna Aitboulachen som førte til at de kom på sporet av den mistenkte hovedmannen bak angrepet.

Ifølge politikilder skal det også kvinnen, parallelt med terrorjakten, være overvåket, mistenkt for å drive med salg av narkotika, for å finansierer terrorisme.

Hasna Aitboulachens vei til å bli radikalisert skal ifølge naboer avisen har vært i kontakt med, ha skjedd fort.

Minst en terrorist fremdeles på rømmen: Tror han flykter like mye fra IS!

For bare seks måneder siden, da hun skal ha kommet tilbake for å bo hos sin mor i forstaden Aulnay-sous-Bois, blir hun beskrevet som en «guttejente med jeans, caps og solbriller.» I etterkant skal hun først ha begynt med hijab så etterhvert niqab.

– Vi husker henne godt, vi kalte henne cowboy-jenta fordi hun alltid hadde på seg en stor hatt, sier flere unge som kommer fra det lille stedet Creutzwald, hvor hennes 74-år gamle far bor.

Slik sloss verden mot IS: Rammet 16.000 IS-mål før terroangrepet

Stedet, med 13 000 innbyggere, ligger nesten 400 kilometer øst for Paris, helt på grensen til Tyskland.

Det er avisen Le Republicain Lorraine, som har pratet med folk i nabolaget der faren til den unge kvinnen bodde. Han skal for øyeblikket befinne seg i Marokko, der familien kom fra tidlig på 70-tallet.

Politihunden Dennis ble drept av terroristene: Hylles nå på Twitter

Bekjente beskriver henne som «sosial og litt uvitende. Og hun drakk alkohol!»

De legger til at de ikke har sett den unge fransk-marokkanske jenta på fem år.

Abaaoud (29) er også bekreftet død av den franske påtalemyndigheten ved hjelp av blant annet fingeravtrykk og hudprøver.

Den døde kroppen hans skal ha blitt funnet «gjennomhullet med kuler» ifølge påtalemyndigheten.

EU er enig: Nå blir yttergrensekontrollen skjerpet

Moren bodde i drabantbyen Aulnay-Sous-Bois, nordøst for Paris.

Aitboulachen jobbet som «manager» i bygningsfirmaet Beko Construction frem til 2012 melder flere franske medier om. Det holdt til i området. Hva hun konkret gjorde i firmaet, er fremdeles usikkert. Firmaet skal ha gått konkurs i fjor.

En kvinne fra drabantbyen, som sier hun kjente Hasna Aitboulachen, forteller BBC at hun hadde en trist barndom.

– Hun er ikke en terrorist. Jeg vet ikke hvorfor hun gjorde det. Hun hadde en trist barndom. Jeg har kjent henne veldig godt siden hun var barn. Jeg kjente både morgen og faren. Moren hennes satt barnevakt for barna mine. Hennes egne barn har alle blitt tatt hånd om av barnevernet. De har blitt atskilt. Faren forlot barna med moren, sier hun til BBC.

Politiet gjennomførte onsdag husransakelse i leiligheten til Aitboulachens mor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder