To Air France-fly på vei fra USA mot Paris omdirigert etter trusler

Amerikanske luftfartsmyndigheter har av sikkerhetsårsaker omdirigert to Air France-fly som hadde kurs mot Paris. De måtte endre rute på grunn av bombetrusler, ifølge CNN.

Øyvind Gustavsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to flyene har landet trygt i henholdsvis Salt Lake City, Utah og i Halifax i Canada, opplyser amerikanske og canadiske luftfartsmyndigheter. Alle passasjerene er ute av flyene, ifølge Reuters.

Flyene måtte nødlande fordi det ble ringt inn en bombetrussel fra bakken, opplyser en tjenestemann i den amerikanske regjeringen overfor CNN.

VG har vært i kontakt med Keith Rosso, en av passasjerene ombord på flyet med flight nummer AF65 fra Los Angeles.

– Jeg var på flyet. FBI gjennomfører nå intervjuer med folka på flyet på grunn av «usikre flyforhold», skriver han på Twitter.

– Flere etater jobber nå sammen, og følger rutinene for å fastslå trusselens karakter, sier Todd Palmer fra FBI i Salt Lake City til CNN.

Canadiske CBC opplyser at flight AF 55, som skulle fra Washington D.C. til den franske hovedstaden, landet i Halifax på grun av en «uspesifisert sikkerhetsbekymring».

Ifølge Air France ble det ringt inn trusler mot begge flyene, men de spesifiserer ikke hva slags trusler det er snakk om.

«En etterforskning vil bli satt igang for å identifisere personen som ringte inn» skriver flyselskapet i en pressemelding.

På Boeing 777-flyet som landet i Canada var det totalt 298 passasjerer og besetningsmedlemmer, opplyser Peter Spurway, talsmann for flyplassen i Halifax.

Alle disse er tatt inn på «et sikkert område av terminalen», ifølge CBC.

MÅTTE NØDLANDE: Keith Rosso var ombord flyet som måtte nødlande i Salt Lake City. Han tok dette bildet like før landing. Foto: Keith Rosso ,

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder