MINIUBÅT: En Bluefin 21 heises fra det australske marinefartøyet Ocean Shield ned i posisjon for å starte søket etter MH370. FOTO: REUTERS

Grafikk: Så dypt kan mysterieflyet ligge

Planlegger nye søk med miniubåt

Det savnede malayiske flyet kan ligge så dypt som på 4600 meter - det er det er 5 ganger lengden på verdens høyeste bygning, og 34 ganger dypere enn det dypeste punktet i Oslofjordtunellen.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mandag ble miniubåten Bluefin-21 satt inn i søket etter flyet, men måtte returnere til overflaten da den etter seks timer hadde brutt dybdegrensen på 4500 meter - da uten å ha sett spor etter mysterieflyet.

For flyet kan ligge så dypt som på 4600 meter, en dybde som er over maksgrensen til ubåten. Ifølge CNN har miniubåten nå vært nede seks ganger på leting etter flyet, og operatørene mener selv at kan klare å få den ned til en dybde på 5000 meter. Det er ventet at ubåten vil bruke flere måneder på å få oversikt over det aktuelle området på 600 kvadratkilometer på bunnen av Indiahavet.

Til sammenligning lå Titanic på cirka 3800 meters dyp - et skip som tok over 70 år å finne. For å ha noen mer norske eksempler på hvor dypt MH370 ligger kan sammenligne det med høyden på Galdhøpiggen - Norges høyeste fjell som rager på 2469 meter, eller Norges dypeste fjord Sognefjorden som er 1308 meter.

Malaysia Airlines-flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars. Det var 230 mennesker om bord i flyet da det forsvant. Les alt om mysterieflyet og leteaksjonen her.

For flere eksempler bla deg nedover grafikken under saken:

.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder