MISTENKT: Politiet etterforsker nå flere av åstedene hvor skytingen i Michigan har funnet sted. Den mistenkte gjerningsmannen er 45 år gamle Jason Dalton. Foto: Mark Bugnaski , Kalamazoo Gazette-MLive Media Group via AP

Uber-sjåfør mistenkt for å ha drept seks personer i USA

Jason Dalton (45) er personen politiet mener har kjørt rundt og skutt tilfeldige ofre i Michigan.

  • Audun Jahren
  • Pål Ertzaas
  • Felicia Alvsing
  • Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han skal ha kjørt vilkårlig rundt i Kalamazoo i Michigan og skutt mot tilfeldig forbipasserende. Da skuddene omsider hadde stilnet, lå seks mennesker døde på bakken på ulike steder i den amerikanske byen.

Ytterligere tre var hardt skadet. En av dem, en 14 år gammel jente, svever fremdeles ifølge politiet mellom liv og død.

45 år gamle Jason Dalton, som politiet nå har arrestert og mistenkt for drapene, skal ifølge Sky News ha jobbet som sjåfør for den populære taxiappen Uber.

Politiet jaktet på gjerningsmannen i over fire timer, som ble beskrevet som en hvit mann i 50-årene. Søndag morgen kunne politiet melde at de hadde pågrepet en mann – i bilen lå det flere våpen.

– Trusselen mot folket er over. Vi har nå den mistenkte, sa sheriff i Kalamazoo, Paul Matyas.

Les også: 352 masseskytinger i USA i fjor

Slik gjorde han det

Først skal en kvinne ha blitt skutt ved en leilighetsbygning rundt klokken 19.50 lokal tid. Kvinnen skal ha blitt skutt mange ganger, og ble liggende hardt skadet tilbake.

Rundt fire timer senere skal en far og hans 18 år gamle sønn ha blitt skutt og drept mens de var hos en bilforhandler. En tredjeperson som også var på stedet, overlevde.

Les også: Forlot juleselskap – kom tilbake og skapte blodbad

Rundt 15 minutter senere fikk politiet melding om en tredje skyteepisode, denne gangen på en parkeringsplass utenfor en restaurant rundt tre kilometer fra bilforretningen.

Her ble fire personer skutt og drept. Den 14 år gamle jenta, som man fremdeles ikke vet om overlever, ble også skutt på dette stedet.

Forut for den siste skyteepisoden skal gjerningsmannen ha snakket kort med personene, som satt i to biler. Han skal så ifølge politiet ha avfyrt en rekke skudd mot bilene.

– Det ser ut til at vi her har noen som har kjørt rundt, plukket ut folk og skutt dem rett ned. Dette er ditt verste mareritt, når noen bare kjører rundt og dreper folk, sier visesheriff Paul Matyas i Kalamazoo.

Det ble tidligere søndag meldt at 14-åringen hadde dødd, men det viste seg ikke å stemme. 14-åringen er alvorlig skadet, men fortsatt i live, opplyste aktor Jeff Getting på en pressekonferanse søndag formiddag.

Les også: Obama ber om strengere våpenlover

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder