LIGGER GODT AN: Donald Trump og Hillary Clinton har all grunn til å smile. Her fra seierstalene i New York i forrige uke. Foto: THOMAS NILSSON/VG, AFP

De kan vinne fem nye delstater i natt

NEW YORK (VG) Hillary Clinton (68) og Donald Trump (69) ligger an til å seire i fem delstater på USAs østkyst i natt.

Artikkelen er over tre år gammel

Tirsdag går velgere i delstatene Pennsylvania, Connecticut, Delaware, Maryland og Rhode Island til valglokalene.

Valgene har fått kallenavnet Acela-valgene etter ekspresstoget med samme navn, som går fra Boston til Washington D.C,, kjører gjennom samtlige av delstatene som har nominasjonsvalg.

Det er ventet at favorittene Hillary Clinton og Donald Trump kommer til å styrke ledelsen. Trump leder klart på meningsmålingene i samtlige av delstatene.

– Jeg håper bare at alle går ut og stemmer, sa Trump i et intervju på Fox News tirsdag. Samtidig fortsatte han å rakke ned på prosessen med utvelgelse av delegater som fikset og korript.

– Hele delegat-systemet er fingert, sier han.

Skaff deg innsikt: Slik avgjøres valgthrilleren i USA

Klarer han flertallet?

Ingen av hans to rivaler og partifeller, Texas-senator Ted Cruz (45) og Ohio-guvernør John Kasich (63) har noen sjanse til å ta igjen Trump på antall delegater.

Det store spørsmålet nå er om forretningsmannen klarer å sikre seg flertallet på 1237 delegater innen landsmøtet i juli.

I helgen ble det kjent at Cruz og Kasich nå står sammen i et forsøk på å stoppe Trump fra å få flertall. Det er imidlertid usikkert hvor stor effekt samarbeidet vil ha.

Meningsmålinger på Demokratenes side antyder at Clinton kan vinne alle unntatt én eller to delstater – men hun har også potensiale til å vinne samtlige, skriver Washington Post.

Velger i Trumps gamle nabolag: – En hatefull person

– Er med til slutten

Spørsmålet mange nå stiller seg er hvor lenge Bernie Sanders kommer til å henge med. Selv er han klar på at han ikke har gitt opp.

– Det er en smal sti, men vi har en sti, sier Sanders til CNN og fortsetter:

– Vi er med til slutten.

Donald Trump er ventet å vinne en enkel seier i den store delstaten Pennsylvania, men delegat-reglene her gir vinneren kun 17 delegater i natt.

Delstaten vil i tillegg sende ytterligere 54 ubundne delegater til republikanernes landsmøte i Cleveland i Ohio som alle er frie til å stemme på hvem de vil.

VGTV: Se Trumps pinlige tabbe fra talerstolen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder