STOR FAMILIE: Daham Al Hasan har inntil videre fått med seg 8 barn og en kone til Danmark fra Syria. Nå vil han bli gjenforent resten av familien slik at han får alle sine i alt 20 barn og tre koner samlet i Danmark. Foto: ANITA GRAVERSEN, EKSTRA BLADET

Syriske Daham Al Hasam vil samle sine 20 barn i Danmark - men vil ikke at de skal gifte seg med ikke-muslimer

Den syriske flyktningen Daham Al Hasan (47) har blitt et nasjonalt samtaletema i Danmark.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

47-åringen, som bor i den danske kommunen Esbjerg med en av konene sine og åtte barn, har havnet midt i innvandrings- og velferdsdebatten etter at Ekstra Bladet skrev om familien hans på 20 barn og tre koner.

Nylig fikk han innvilget sin søknad om familiegjenforening, noe som har gitt ni av hans resterende tolv barn, som han har med to andre koner i Syria, oppholdstillatelse i Danmark.

Tre av barna hans er over 15 og har derfor fått avslag på sine søknader.

Det har reist en prinsipiell debatt i Danmark som handler om hvorvidt den syriske flyktningen skal få 214.000 danske kroner i barnebidrag årlig for barna som har kommet til landet.

Fikk du lest denne? Bor med nyfødte barn i teltleir på motorvei

FRA SYRIA: Daham Al Hasan flyktet fra den blodige krigen i Syria for to år siden og til Danmark. Foto: ANITA GRAVERSEN, EKSTRA BLADET

Al Hasan kan ikke arbeide på grunn av fysisk og psykisk sykdom. Han har heller ikke deltatt i danskundervisning av de samme årsakene.

Men på tross av massiv kritikk fra representanter fra flere politiske partier i Danmark, skyr ikke 47-åringen nye utspill i media. I et intervju med Ekstra Bladet, som først skrev saken om familiegjenforeningen, ga han uttrykk for at han ikke ønsker at barna skal gifte seg med ikke-muslimer.

Fikk du med deg denne? Slik var kjønnsfordelingen blant asylsøkere til Norge i 2015

– Jeg respekterer Danmark og har stor respekt for danske ungdommer, både gutter og jenter, men religionen gjør at jeg ikke ville akseptert at noen av mine barn giftet seg med en danske, sier han til avisen.

I det samme intervjuet legger 47-åringen til at han gjerne vil returnere til Syria hvis krigen tar slutt.

– Jeg ville dratt tilbake til Syria med en gang, sier han.

Også tidligere i år nådde dansk innvandringspolitikk internasjonale medier. Da innførte landet den såkalte «smykkeloven», som åpner for at alle gjenstander som er verdt mer enn 10.000 kroner og som ikke har affeksjonsverdi, kan beslaglegges.

Les også: Slik gikk det med den danske «smykkeloven»

I begynnelsen av april bekjentgjorde politiet at de ikke hadde konfiskert en eneste gjenstand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder