STOLT HUND: Badeglade Feffen synes januarbekken var litt kald, men det stoppet ham ikke fra å fakke tre tyver denne uken. Foto: , Jens Ohlsson/Polisen

Politihunden Feffen jaktet tyver på land og i vann

Et kaldt bad midt på vinteren stoppet hverken politiinspektør Jens Ohlsson (48) eller politihunden Feffen (5,5) fra å gjøre jobben sin.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Natt til mandag fikk politiet i Lidköping melding om et pågående innbrudd på en gård i Lavad, sør for Lidköping i Sverige. Personen som ringte politiet hadde sett en varebil stå parkert på gårdsplassen og flere mennesker med lommelykt. Politiinspektør og hundefører Jens Ohlsson og politihunden Feffen var først på plass, og vel fremme så de mellom fire og seks personer bak varebilen.

– Når de så meg slapp de det de hadde i hendene, bråsnudde og begynte å løpe den andre veien, forteller Ohlsson til VG.

Det var Göteborgs-Posten som först omtalte saken.

Andre utrolige historier: Tyv tvangsforet med 48 bananer

Ohlsson kjørte etter i bilen så langt han kunne, og hentet så ut Feffen og løp etter dem.

– «Stopp, ellers sender jeg hunden», ropte jeg.

Hoppet i bekken

TO GODE VENNER: Til sommeren har Jens Ohlsson og Feffen vært makkere i fire år - og sammen har de i tillegg til å ha fakket tyver, gjort det største narkotikabeslaget i Skaraborg fylke. Foto: , Privat

Men mennene fortsatte, uten antydning, til å stoppe, og forsvant bak en bakketopp 50-60 meter foran Ohlsson og Feffen. Da bestemte han seg for at hunden skulle få jobbe.

– Feffen løp som bare det, og det gjorde jeg og, men så plutselig kom hunden tilbake. Da tenkte jeg at det var noe som ikke stemte. Når jeg kom til skranten så jeg at det var en stor bekk der, og på andre siden hadde noen av tyvene kommet seg opp, mens to av dem fortsatt lå og plasket i bekken.

Så du denne? Stjal bil i Agder - eier hang på taket i 90 km/t

Da gjorde Ohlsson det eneste han kunne gjøre. Han og Feffen hoppet begge i den kalde januar-bekken. Det viste seg imidlertid at bekken var mye dypere enn Ohlsson trodde.

– Vi måtte rett og slett svømme over. Det var veldig kaldt. Feffen er glad i å bade ellers, men selv dette så det ut til at han synes var kaldt, sier Ohlsson.

Vel fremme på den andre siden av bekken fikk Feffen tak i ene tyven, og holder ham i jakkeermet.

– Men da begynte tyven å sparke mot hunden. Det er han heldigvis trent på, så da biter han personen i låret.

Husker du? Mener 19-åring ville sende kengurubombe mot politiet

Feffen fakket tre tyver

Etter hvert kom det enda en patrulje til stedet som tok seg av tyven de allerede hadde tatt. Da fortsatte jakten, og etter å ha sporet i en drøy kilometer fant de ytterligere to tyver som hadde løpt tilbake samme vei og gjemt seg i en grøftekant. Feffens modige innsats resulterte i tre innbruddstyver som torsdag får sin dom for innbruddet.

Ohlsson, som har hatt Feffen i fire år, er svært fornøyd med innsatsen - men innrømmer at han håper på at det ble årets eneste bad i så kalde temperaturer.

– Jeg er ingen vinterbader altså. Men, hva gjør man ikke for å fange tyver? ler han.

Flere utrolige historier finner du her!Les også

Mer om

  1. Utrolige historier
  2. Sverige
  3. Dyr

Flere artikler

  1. Angrep politihund: Video delt på sosiale medier

  2. Lørenskog-forsvinningen: Får hjelp av Kim Wall-hund

  3. Tollere stoppet varebil med nesten 2.000 liter alkohol – sjåføren stakk til skogs

  4. Brødrepar kan ha løst fem år gammel krimgåte

  5. Hunde-saken: Avviser anklager om dyreplageri

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder