OMSTRIDT FIGUR: Yahya Hassan leser dikt på Litteraturhuset i Oslo i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Dikteren Yahya Hassan frikjent i voldssak

Den danske dikteren Yahya Hassan (20) er frikjent i en voldssak fra i fjor. Retten omgjør dermed en betinget fengselsdom fra i vår.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Yahya Hassan ble dømt til betinget fengsel i fire måneder i tingretten i Aarhus for å ha slått en ung mann to ganger i ansiktet under en bytur. 20-åringen anket dommen, og onsdag ble han frikjent i lagmannsretten.

Hassan var sammen med sin kjæreste og en venninne av henne da hendelsen skjedde utenfor et gatekjøkken i Aarhus en natt i februar 2014. Offeret i saken er en mann som tidligere er dømt for terrorplanlegging.

Les også:Hassan går med skuddsikker vest

Nekter straffskyld

Hassan nektet straffskyld og framholdt i retten at han ble fornærmet, følte seg truet og at slagene var selvforsvar ettersom han trodde vedkommende ville slå ham. Den andre mannen hevdet på sin side at slagene var uprovosert.

Yahya Hassan, som er født i Aarhus av palestinske flyktninger, ble landskjent i Danmark i 2013 da han ga ut sin første diktsamling. Boka ble raskt solgt i flere enn 100.000 eksemplarer og ble den mest solgte danske diktsamling noensinne.

Hassan har fått trusler fra flere kanter etter utgivelsen av diktsamlingen. I folketingsvalget i vår stilte 20-åringen som uavhengig kandidat da hans nye parti Nationalpartiet ikke klarte å samle nok underskrifter for å stille til valg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder