Norwegian inngår forlik med to passasjerer i Sverige

Norwegian har inngått forlik med to passasjerer i en erstatningssak i Sverige. Selskapet går med på å betale 14.200 svenske kroner, men sier saken ikke skaper presedens.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sakene gjaldt fire timers forsinkelse på en avgang fra Stockholm til Bangkok og tre timers forsinkelse på et fly fra Malaga til Stockholm, skriver Expressen. Utbetalingen er på nivå med en EU-forordning om erstatning for forsinkelser der det ikke foreligger «ekstraordinære omstendigheter».

Forliket gjelder en annen sak enn tvisten VG omtalte mandag, som nå går for retten i Sverige.

Selv om Norwegian nå går med på å betale, sier de saken ikke skaper presedens.

– Forlik i mindre saker er helt normalt med hensyn til kost og nytte. Vi har informert retten om at dette ikke innebærer at vi mener den tekniske feilen er innenfor vår kontroll, og at det ikke innebærer at alle tilfeller skal behandles likt, sier informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Ettersom det er oppnådd enighet i saken, har ikke Attunda tingrett realitetsbehandlet den og har dermed heller ikke tatt stilling til om de aktuelle problemene kan betegnes som ekstraordinære. Forliket er bekreftet ved dom, noe som er vanlig i sivile saker i Sverige.

Den samme domstolen skal behandle et gruppesøksmål mot Norwegian i februar neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder