TALIBAN-FANGE: Amerikanske Kevin King blir holdt til fange av Taliban, dette bildet er fra en video sendt ut av terrorgruppen 11. januar i år. FOTO: (militant video via AP)

Gisler vist fram i ny Taliban-video

Taliban-gisler ber Donald Trump ordne fangeutveksling i ny video.

Inger Lise Hammerstrøm
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I en video fra terrorgruppen Taliban som viser et amerikansk og et australsk gissel som ble bortført i august i fjor, ber de USAs påtroppende president om å ordne en fangeutveksling. Det melder NTB.

Det er første gang de to mennene er sett siden de ble bortført utenfor det amerikanske universitetet i Kabul, hvor de begge jobbet som lærere. De er identifisert som amerikanske Kevin King og Timothy Weekes fra Australia.

TALIBAN-FANGE: Australske Timothy Weekes, ble tatt til fange av Taliban utenfor det amerikanske universitetet i Afghanistan i Kabul hvor han underviste. FOTO: (militant video via AP)

Forsøkt reddet i september

Videoen, som skal ha blitt filmet 1. januar, ble sendt til mediene av Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid onsdag.

Les også: Norske spesialsoldater i gisseldrama i Afghanistan

Amerikanske tjenestemenn sa i september at amerikanske styrker hadde forsøkt å redde de to, men da var de ikke på stedet som ble ransaket.

De to gislene leverer i videoen en beskjed som skal være fra kidnapperne til amerikanske myndigheter. I den ber de påtroppende president Donald Trump ordne en fangeutveksling for å sikre friheten deres.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder