STJÅLET: Kindbergs fikk bandbussen stjålet mandag morgen. Foto: Kindbergs

Dansebandbuss i grøften etter vill politijakt

Svensk politi kastet seg på hjul etter en stjålet bandbuss. Tyvene lot seg ikke stoppe før spikermatten ble rullet ut.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rett før 06 mandag morgen fikk politiet inn en melding om et innbrudd på Folkets park i Lidköping. Tyvene hadde stukket av med turnébussen til et danseband.

– Etter en stund klarte vi å lokalisere bussen, men sjåføren ville ikke stoppe, sier Christer Fuxburg, pressetalsmann hos politiet, til Expressen.

Les også: Stoppet biltyv i trusa: – Jeg er ikke gal eller spesielt tøff

Under selve biljakten skal tyvene ha kastet uidentifiserte ting etter politiet.

– De kastet ting etter kollegaene mine som kjørte etter. Det gikk ikke så veldig fort, men patruljen besluttet at det ikke var noen annen mulighet enn å ta i bruk en spikermatte, sier Fuxborg til avisen.

FRASTJÅLET BANDBUSS: Kindbergs limegrønne bandbuss ble stjålet og havnet i grøften. Foto: Kindbergs.nu

Dette skal imidlertid ikke hindret tyvene i å fortsette ferden. De kjørte bare videre, men etter en time tok jakten slutt. Bussen kjørte ut i en grøft i en liten by mellom Vara og Vårgårda.

Fikk du med deg denne? Saueflokk stanset biljakt

– Til slutt gikk bussen på felgen, og da klarte de ikke holde den på veien. Den ligger fremdeles i grøften og redningsbil skal bestilles, sier pressetalsmannen.

Ifølge avisen er to menn er pågrepet, mistenkt for tyveri. Ingen kom til skade under bussjakten.

Bussen tilhørte dansebandet Kindbergs. Anders Wigelius, bassist i bandet, våknet til beskjeden om at bandbussen var stjålet, jaget av politiet og havnet i en grøft.

– Det er en rar mandag man våkner til. Det kan jeg si, sier han til Aftonbladet. Om bord i bussen skal bandet ha hatt sceneklær og dyre skinnjakker, men det første Wigelius uroet seg for var instrumentene.

– Vi håper at de ikke har havnet i bagasjen. Det er det eneste vi eier og har, våre instrumenter. Man tjener ikke så mye på det her livet så vi må ha dem, legger han til.

Bandets bookingagent Mats Tigerstrøm er meget skuffet over tyveriet.

– Det er dypt tragisk og beklagelig at det finnes som mennesker som gjør dette. Hva skal de med den bussen og hva slags mennesker er det som klarer å finne på noe så dumt? Det er bare idioter som tror de skal klare å kjøre fra politiet med en buss som ikke går fortere enn 90 kilometer i timen, sierhan til VG over telefon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder