FORKULLET: En eksplosiv brann har etterlatt seg mange omkomne, etter at en tankbil med 40 000 liter drivstoff veltet på motorveien i Pakistan. Også kjøretøy ble slukt av brannen. Foto: Xinhua/Sipa USA

140 omkom da tankbil veltet og tok fyr i Pakistan

140 mennesker, deriblant kvinner og barn, mistet livet da en tankbil med drivstoff veltet og tok fyr i Pakistan søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde i landsbyen Ahmedpur Sharqia i nærheten av storbyen Bahawalpur i Punjab-provinsen øst i landet.

Associated Press melder at dødstallene har steget til 140 søndag formiddag.

Over 100 er blitt skadet, minst 40 av disse alvorlig, skriver den pakistanske avisen Dawn.

Det var 40 000 liter drivstoff i tankbilen, som ifølge pakistanske medier tok en skarp sving på motorveien mellom Karachi og Lahore, og veltet.

Forsøkte å samle oljen

Bilder viser hvordan oljen fra den veltede tankbilen samlet seg til en liten dam i en kratt ved ulykkestedet.

Både menn, kvinner og barn forsøkte å samle med seg noe av drivstoffet.

– Da tankbilen veltet løp beboere fra landsbyen i nærheten til ulykkesstedet med bøtter og andre beholdere, også en stor gruppe mennesker på motorsykler kom til og begynte å samle oljen, sier politisjefen Raja Riffat til Dawn.

Kort etter tok drivstoffet fyr.

– Omlag 10 minutter etter eksploderte tankbilen i en enorm ildkule og omfavnet menneskene som var i ferd med å samle drivstoffet. Det er uklart hvordan brannen startet, sier Riffat.

ULYKKESSTEDET: TV-bilder fra Samma News skal vise utbrente biler i Baahawalpur i Punjab-provinsen i Pakistan. Foto: Photo by Xinhua/Sipa USA

Politifolk skal ha forsøkt å holde folk unna kjøretøyet, uten hell. Da drivstoffet tok fyr, var katastrofen et faktum. Også forbipasserende biler og motorsykler tok fyr da oljen eksploderte. Kjøretøyene er forkullet, ifølge mediene til stede.

De skadde føres til sykehus i Bahawalpur.

Tankbilen var på vei fra havnebyen Karachi til Lahore da føreren mistet kontrollen på en motorvei sørvest for Multan.

Brannmannskapene brukte to timer på å bekjempe brannen.

Hæren har sendt helikoptre

Hæren har sendt helikoptre til stedet for å frakte skadde til sykehus. 30 forbrente motorsykler, som tilhørte landsbyboerne, ligger ved ulykkesstedet, ifølge øyenvitner.

Pakistanske medier har publisert bilder fra åstedet som viser forkullede kropper og kjøretøy. Det er frykt for at dødstallet skal stige ytterligere, melder BBC.

Hendelsen skjer dagen før den religiøse høytiden Eid. Fredag ble landet også rammet av to selvmordsbombere i den nordvestlige byen Parachinar.

85 er bekreftet omkommet og over 300 er skadet i terrorangrepet i kjølvannet av avslutning av fastemåneden Ramadan, skriver Al Jazeera.

Trafikkulykker er et stort problem i Pakistan, hvor det mange steder er lav standard på veiene. Mange kjøretøyer er dårlig vedlikeholdt, og respekten for trafikkreglene er begrenset.

I 2015 omkom over 60 mennesker da en buss kolliderte med en tankbil som tok fyr i den sørlige delen av Pakistan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder