Tilstår seks torturdrap

(VG Nett) Da Dennis Rader ble arrestert innrømmet han straks seks grusomme torturdrap som har rystet Wichita.

  • Geir Terje Ruud
  • Tiril Amundsen Skarstein
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SERIEMORDER: Dennis Rader har innrømmet ti drap i Wichita-området mellom 1974 og 1991. Nå har kona fått innvilget nødsskilsmisse.Foto: Reuters

BTK er forkortelse for («Bind, Torture, Kill») («Bind, torturér og drep») som var kjennetegnet på drapene som rystet de 350.000 innbyggerne i Wichita, Kansas.

Nå kan drapsgåten være løst, melder nyhetsbyrået AP. I hvert fall deler av den.

Politiet tror at samme mann står bak 10 drap, eller kanskje 13. Det siste skjedde etter at Kansas gjeninnførte dødsstraff i 1994. Ordensmennesket Rader, som passet på at naboene sørget for å holde gresset i riktig lengde og slo til med kritikk når andre lokale regler ble overtrådt, skal bare ha innrømmet seks.

Innrømmelsen kom på samme dagen som han ble arrestert.

- Mannen forteller oss om mordene, sier en anonym kilde som er med å etterforske saken.

Statsadvokat Nola Fulson, vil derimot ikke kommentere de nye opplysningene.

13 drap

Allerede i januar 1974 slo morderen til for første gang da to barn og deres foreldre ble drept i sitt hjem nær Wichita. I april samme året måtte en ung kvinne bøte med livet. I mars 1977 ble to kvinner funnet bundet og kvalt. Og i september 1986 ble nok en ung kvinne tatt av dage av seriemorderen.

I tillegg til disse åtte mordene er Dennis Rader misstenkt for å stå bak to uløst mord: Drapet på Marine Hedge i april 1985 og drapet på Delores Davis i januar 1991.

Nå etterforskes det også hvorvidt enda tre drap kan knyttes til seriemorderen. Drapet på to studenter ved Wichita State University og drapet på en kvinne som bodde i samme gate som et av BTKs tidligere offer.

SPERRET AV: Raders hus i Park City i Kansas er sperret av, mens politiet etterforsker hvordvidt han kan knyttes til 13 brutale drap. Foto: AP

Rader sitter i varetekt og kausjonssummen er satt til 10 millioner dollar.

Politiet er sikre på at arrestasjonen av mannen vil bety slutten på et 31 år langt mareritt.

Seriemorderen sendte i perioden 1977 til 1979 flere brev til politiet, der han håner politiets arbeid. Brevene var signert BTK, og spredde frykt i Wichita.

Etter 25 års taushet fulgte det i mars 2004 flere nye brev, og de uoppklarte mordene har blitt trukket frem igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder