I FLAMMER: Elefantungen flykter fra den mobben som kaster fyrverkeri og brennende tjære. Foto: Biplab Hazra/Sanctuaryasia

Elefantungen står i flammer – her er historien bak det prisvinnende bildet

Bildet av den brennende elefantungen, tatt øst i India, går verden rundt.

Nå har den indiske fotografen, Biplab Hazra fått en pris for det utrolige bildet. Han sier bildet ble tatt for å rette oppmerksomheten mot dyremishandlingen som pågår i Vest-Bengal.

Bildet ble nettopp kåret til årets foto av Sanctuary Wildlife Photography Awards 2017.

– De kloke, smarte og sosiale dyrene, som har bodd på dette kontinentet i århundrer, lever i et helvete, forteller fotografen til naturmagasinet Sanctuary Asia som delte ut prisen.

På bildet kan man tydelig se elefanten skrike, noe fotografen også bekrefter.

– Jeg har aldri opplevd lignende, selv om jeg har fotografert dyreliv i 14 år, forteller han til New Indian Express.

Rett før bildet ble tatt, skal de lokale innbyggerne ha kastet fyrverkeri og brennende tjære mot elefantene, ifølge fotografen. Videre forteller han at han kunne høre folkemengden le rått, mens elefantungen skrek.

Dette skal være vanlige scener i den indiske delstaten Vest-Bengal, i nærheten av Bangladesh, forteller han selv, via Sanctuari Asia.

Konflikten mellom elefanten, og de lokale innbyggerne, skyldes i stor grad at elefantene skader lokale bygninger og landbruksområder. I tillegg forårsaker de flere dødsfall i regionen, skriver dansk TV2

Mishandling til tross, overlevde elefantungen angrepet, ifølge fotografen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder