MINNEMARKERING: Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria.
MINNEMARKERING: Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. Foto: Filip Dvorski / AP/ TT NYHETSBYRÅN

Pågripelse etter journalistdrap i Bulgaria

UTENRIKS

En person er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 10.10.18 08:40

Det bekrefter bulgarsk påtalemyndighet onsdag morgen. Noen timer i forveien skrev den bulgarske avisen 168 Chasa at en mann i 20-årene skulle være pågrepet i Tyskland.

Han skal søndag ha reist til Tyskland hvor moren hans bor, dagen etter at Marinova ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria.

Fikk du med deg? Forloveden til forsvunnet journalist bønnfaller Trump om hjelp

Marinova ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler. Politiet etterforsker om drapet har noe med jobben hennes å gjøre. Ifølge TV-stasjonen TVN, der Marinova var programleder, kjente ikke den pågrepne mannen journalisten.

Tidligere tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet i forbindelse med drapet. Men senere samme kveld opplyste politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Bulgarsk påtalemyndighet sier de også vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

Her kan du lese mer om