FANT DEL: I 2015 ble en flydel funnet i havet utenfor øya Reunion i Det indiske hav. Nå skal et norsk skip bidra i letingen. Foto: CSIRO/Handout via REUTERS Foto: Handout Reuters

Norsk skip skal lete etter savnet fly

Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det amerikanske selskapet Ocean Infinity ønsker å gjøre et nytt forsøk på å finne passasjerflyet som forsvant i 2014.

Selskapet har leid det norske supplyskipet Seabed Constructor, som ble sendt av gårde mot leteområdet i Indiahavet allerede før kontrakten var inngått og prosjektet godkjent.

Lørdag opplyste regjeringen i Malaysia at den har gitt grønt lys til søket. Avtalen innebærer at Ocean Infinity ikke vil få betalt hvis ikke flyet blir funnet.

– Jeg ønsker ikke å gi de pårørende for mye håp, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai.

Etter forsvinningen i 2014 hadde mange lenge tro på at passasjerene skulle komme til rette:

Les også: MH370-mysteriet: Fant mistenkelig reiserute på kapteinens flysimulato

Seabed Constructor er utstyrt med seks norskbygde ubemannede undervannsfartøyer som skal brukes i letingen. Skipet er eid av selskapet Swire Seabed i Bergen.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er blitt funnet.

Grafikk: Så dypt kan mysterieflyet ligge

Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia besluttet å stanse letingen etter flyet i januar i fjor. Den hadde da pågått i 1.046 dager.

Les også: Pårørende vil starte privat søk etter savnede

MINNEVEGG: På flyplassen i Kuala Lumpur er det en minnevegg til ære for ofrene som var ombord i det savnede flyet. Foto: GISLE ODDSTAD, VG

Les også: Her er 6 teorier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder