SAMTALE: Advokat Michael Cohen og president Donald Trump. Foto: MARK WILSON / NICHOLAS KAMM / AFP / GETTY

CNN sender hemmelig opptak mellom Donald Trump og Michael Cohen

I lydopptaket diskuterer daværende presidentkandidat Donald Trump kjøp av rettighetene til en historie om en Playboy-modells påstått affære med sin personlige advokat Michael Cohen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

CNN oppgir å ha fått opptaket av samtalen Trump hadde med advokat Cohen, fra Cohens advokat Lanny Davis, og sendte dette på programmet «Cuomo Prime Time» tirsdag kveld lokal tid.

les også

Tidligere FBI-agent om Trump: «Hvorfor lyve hvis det ikke er noe å lyve om?»

Der diskuterer Trump med Cohen blant hvordan de kan kjøpe rettighetene til Playboy-modellen Karen McDougals historie om en påstått affære noen år tidligere. Opptaket er gjort i september 2016, to måneder før valget.

les også

Midtøsten-forsker om Trump-trusler: – Kan bli stor internasjonal krise

ABC var først ute med å offentliggjøre en samtale mellom Trump og Cohen tirsdag. ABC oppgir at det er Trumps juridiske team som har frigitt opptaket, fordi de er overbevist om at det renvasker deres klient.

les også

NY Times: FBI har opptak av at Trump diskuterer betaling til elskerinne

Diskuterer betalingsform

CNN skriver at opptaket gir et innblikk i en konfidensiell samtale og bekrefter at presidenten hadde kjennskap til forslaget om å kjøpe rettighetene til McDougals historie. Cohen forteller i samtalen om planen om å opprette et selskap for å finansiere kjøpet av rettighetene fra American Media, selskapet som utgir National Enquirer.

PÅSTÅR: Karen McDougal hevder hun hadde et forhold til Trump i ti måneder. Foto: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES / AFP

National Enquierer skal ifølge Wall Street Journal ha kjøpt rettighetene til historien om den påståtte affæren fra McDougal for 150.000 dollar i august. Historien ble aldri publisert.

les også

Playboy-modell til søksmål etter angivelig Trump-affære

I samtalen snakker Cohen om at han må opprette et selskap «for overføring av all informasjon som har med vår venn David å gjøre.»

Her oppgir CNN og AP at det kan være en mulig referanse til David Pecker, Trumps venn og eier av American Media.

Da Cohen begynner å diskutere finansiering, avbryter Trump ham og sier «Hvilken finansiering?».

les også

Trumps advokat: Ville håndtert utbetalinger annerledes

«Vi blir nødt til å betale», svarer Cohen.

Lyden er dårlig på denne delen av opptaket, men man kan høre Trump si «betale kontakt», hvorpå Cohen sier «nei, nei», og deretter kan man høre Trump si «sjekk».

Forrige uke sa Trumps advokat Rudi Giuliani at opptaket ville bevise at «presidenten har sagt det må gjøres på skikkelig måte og betales med sjekk».

Til nyhetsbyrået AP sier han at Trump ikke ønsket å betale med penger og at det å hentyde noe annet er «latterlig». Han sier samtidig at han ikke vet hvorvidt Cohen noen gang tenkte på å betale med penger.

les også

Dokument: Trump tilbakebetalte opp mot 250.000 dollar til advokat

Utbetalingen fra American Media sikret at historien ikke kom fram under valget. Men nyheten om avtalen ble omtalt av The Wall Street Journal. På daværende tidspunkt sa en talsperson for Trump at hans kampanje ikke hadde noen kjennskap til dette.

Ifølge rettsdokumenter skal føderale anklagere ha fått tak i tolv opptak fra FBI-ransakelsene hos Cohen tidligere i år. Cohen etterforskes av FBI for flere forhold.

Han har tidligere innrømmet å ha betalt 130.000 dollar til pornoskuespilleren Stormy Daniels for at hun skulle holde tett om sitt påståtte seksuelle forhold til Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder