Den katalanske separatistlederen Carles Puigdemont sier han har gitt opp drømmen om å bli president i et selvstendig Catalonia.
Den katalanske separatistlederen Carles Puigdemont sier han har gitt opp drømmen om å bli president i et selvstendig Catalonia. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau / NTB scanpix

Puigdemont gir opp drømmen om å bli katalansk president

UTENRIKS

Catalonias ekspresident Carles Puigdemont sier han har gitt opp drømmen om igjen å bli president i den spanske regionen.

  • NTB
Publisert:

– Jeg er ikke lenger kandidat til regionens presidentpost, sier Puigdemont i et videoklipp som er lagt ut på sosiale medier.

Meldingen kom få timer etter at den katalanske regionforsamlingen i en avstemning hadde gitt sin støtte til Puigdemonts kandidatur. I samme avstemning erklærte forsamlingen også at folkeavstemningen om selvstendighet som ble holdt 1. oktober i fjor, var gyldig.

Spanias grunnlovsdomstol på sin side erklærte folkeavstemningen ugyldig.

Den katalanske regionforsamlingen trådte torsdag sammen for første gang etter regionsvalget i desember i fjor.

Carles Puigdemont flyktet til Brussel da den katalanske regionforsamlingen ble oppløst av sentralmyndighetene i Madrid i oktober. Han risikerer å bli pågrepet dersom han vender tilbake til Spania.

Flere andre katalanske separatistledere sitter varetektsfengslet i Madrid.

Her kan du lese mer om