Jonathan (2) savnet etter flodbølgen

(VG Nett) Toåringen Jonathan Rønningen fra Oslo er savnet på Sri Lanka etter dødsbølgene.

  • Morten Øverbye
  • Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det var et sjokk å få vite at Jonathan var savnet. Han er en skjønn gutt og vi er fullstendig knust, sier bestemor Berit Strand Karlsen til NTB.

Hun sier at Jonathan var på ferie med mamma Hege Strand Karlsen og pappa Morten Rønningen i byen Tangelle, da han forsvant. Foreldrene er fysisk uskadd og på vei til ambassaden i Colombo.

- Vi snakket med dem julaften. Da hadde de det helt herlig på badehotellet der de bodde, sier bestemoren.

Sri Lanka er blant de områdene som er verst rammet av flodbølgene etter det gigantiske jordskjelvet. Nesten 11.000 personer, inkludert 70 utenlandske turister, er drept av de enorme bølgene som skyllet over landet.

Lette febrilsk
Hun og ektemannen har fulgt alle nyhetssendinger siden de fikk vite om flodbølgen søndag morgen.

- Mandag morgen fikk vi den forferdelige beskjeden om at Jonathan ikke var funnet.

-Så vidt vi er blitt fortalt på en dårlig telefonlinje, har foreldrene forsøkt lenge å lete etter Jonathan, men uten å finne ham. Vi ser fram til å få snakke med datteren vår slik at vi kan få vite mer om hva som er skjedd.

TOGLINJE: Toglinjen gjennom byen Lunawa sør på Sri Lanka er dekket med rester av hus og hytter etter at flodbølger skylte inn på land. Foto: AFP


Hun venter nå på å få snakke med datteren sin så snart hun og Morten Rønningen kommer fram til den norske ambassaden i Colombo natt til tirsdag.

Utenriksdepartementet opplyser at flere nordmenn er savnet i Sri Lanka. Situasjonen er kaotisk. Ambassaden i Colombo arbeider på spreng med å skaffe en oversikt.

13 nordmenn omkommet
- Det vi hittil vet, er at 13 nordmenn er omkommet. Mellom 20 og 40 nordmenn er skadet, men det er dessverre grunn til å tro at disse tallene vil øke, sa utenriksminister Jan Petersen på en pressekonferanse klokken 17 i ettermiddag.

Situasjonen i de rammede områdene er fortsatt kaotisk, men UD jobber nå med å få oversikt over nordmenn i regionen. Ambassaden i Colombo vil sende personell til de områdene på Sri Lanka der det befinner seg nordmenn.

- Det er flere hundre nordmenn vi nå forsøker å komme i kontakt med. Vi må være forberedt på at mange av de vi nå forsøker å kontakte kan være i de rammede områdene, og at de kan være skadet eller omkommet, sier Petersen.

VERST RAMMET: Restene av et hus flyter i bakgrunnen etter at flodbølgen knuste en rekke landsbyer og byer på Sri Lankas sør- og østkyst søndag. Bildet er fra Lunawa. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder