PHI-PHI: En svensk dykkeinstruktør forteller om marerittet på Phi-Phi-øyene. - Hva faen driver Sverige med, sier han. Foto: Reuters

Svenske: - Plukket babyer fra vannet

(VG Nett) - I går plukket vi opp babyer og barn av vannet. Og det er mange igjen. Hele vannet er fullt, sier en svenske.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

«Alle svensker som befinner seg i de katastroferammede områdene i Thailand, sørlige India, Sri Lanka og Maldivene er utenfor fare.»

Nå er så mange som 1000 svensker savnet.

- Mange av disse er jeg redd vi ikke kommer til å finne, sier Sveriges Utenriksminister Laila Freivalds.

Den svenske avisen Expressen har mottatt en rekke e-poster fra fortvilede svensker. En av e-postene var spesielt ille. Den kom fra en svenske som jobber som dykkeinstruktør på Phi-Phi-øyene i Thailand. De siste dagene har han jobbet som redningsarbeider.

«I går plukket vi opp babyer og barn av vannet. Og det er mange igjen. Hele vannet er fullt», skriver han.

«Det er verst med alle barna, med bleier med motiv av for eksempel Nasse Nøff. Hvordan skal man orke å leve, selvmord lokker skal du vite. Så fort jeg lukker øynene kommer all dritten. Det er mange som føler seg kjempedårlige og selvmordsstatistikken kommer til å øke hjemme. De må få hjelp med en gang de kommer hjem, selv jeg!»

Svensken fnyser av de svenske myndighetene.

«Så på nettet at det var seks døde svensker? Hva faen driver Sverige med? Jeg ser seks døde svensker om jeg går to meter langs stranda», skriver han.

Den svenske utenriksministeren ankom Phuket i Thailand onsdag for å få informasjon om situasjonen der av den svenske ambassadøren.

Et fly med skadde passasjerer lander i Sverige ved åttetiden i kveld. I tillegg er to svenske ambulansefly på vei. De lander i Phuket i kveld, skriver Aftonbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder